Obavijesti

News

Komentari 54

U Zagrebu djevojku držali kao robinju. Mlatili su je i tjerali na prostituciju. Policija ih uhitila

U Zagrebu djevojku držali kao robinju. Mlatili su je i tjerali na prostituciju. Policija ih uhitila

Policija sumnja da je 42-godišnjak bio nasilan prema 26-godišnjakinji te ju je zaključavao u kuće i stanove na području Zagreba i prijetio joj kako bi je natjerao na prostituciju, a ona je na to pristala u strahu za život

VIDEO

Jedna žena (40) i dva muškarca (42, 39) osumnjičeni su da su 26-godišnjakinju u Zagrebu mjesecima prisiljavali na prostituciju i držali je gotovo kao roba. 

Osumnjičeni trojac policija tereti za kazneno djelo trgovanja ljudima. 

Sumnja se da su od travnja do početka listopada ove godine uporabom sile i prijetnjama 26-godišnjakinju prisiljavali na prostituciju. Osumnjičeni 42-godišnjak bio je blisko povezan sa žrtvom i to je iskoristio kako bi sebi i ostalim osumnjičenima osigurao materijalnu korist iskorištavanjem 26-godišnjakinje za prostituciju. Osumnjičeni su žrtvu držali u odnosu sličnom ropstvu, navodi policija.

Muškarac (51) u Zagrebu imao lanac prostitucije, njegova pomoćnica (30) sve dogovarala
Muškarac (51) u Zagrebu imao lanac prostitucije, njegova pomoćnica (30) sve dogovarala

Policija sumnja da je 42-godišnjak bio nasilan prema 26-godišnjakinji te ju je zaključavao u kuće i stanove na području Zagreba i prijetio joj kako bi je natjerao na prostituciju, a ona je na to onda bila prisiljena pristati u strahu za svoj život.

Osumnjičeni 42-godišnjak je zajedno s 40-godišnjakinjom od travnja do kolovoza 2021. objavljivao oglase putem kojih je pronalazio 'mušterije' kojima je 26-godišnjakinja bila prisiljena pružati spolne usluge u unajmljenim stanovima, apartmanima i hotelima na području Zagreba. 

Osumnjičeni 42-godišnjak djevojku je zlostavljao i tjerao na prostituciju, 40-godišnjakinja je objavljivala oglase, a osumnjičeni 39-godišnjak povremeno je djelovao u ulozi vozača.

- Nadalje, 40-godišnjakinja je putem objavljenih oglasa pronalazila potencijalne korisnike spolnih usluga te ih upućivala oštećenoj  koju bi poslala  na razne adrese u Zagrebu, a na kojima je prethodno dogovorila pružanje spolnih usluga uz novčanu naknadu. Također je povremeno, sumnja se, za prijevoz oštećene na prethodno dogovorene lokacije na kojima će pružiti spolne usluge uz novčanu naknadu, angažirala osumnjičenog 39-godišnjaka koji ju je i prevozio prema prethodnom dogovoru s 40-godišnjakinjom i 42-godišnjakom - navode iz policije u priopćenju.

Više od godinu dana prisiljavao djevojku da krade za njega pa ju na kraju pokušao i ubiti
Više od godinu dana prisiljavao djevojku da krade za njega pa ju na kraju pokušao i ubiti

Također se sumnja da je 40-godišnjakinja na ime žrtve iznajmila jednu kuću u Zagrebu koju su također koristili za prostituciju, a 40-godišnjakinja je na tu adresu slala 'mušterije'.

Tijekom ljeta 2021. 40-godišnjakinja je 26-godišnjakinju pozvala u jedan ugostiteljski objekt i tamo je tražila da obavi spolne usluge na što se djevojka usprotivila pa ju je osumnjičena verbalno i fizički napala. Djevojka je u strahu za svoj život nastavila pružati spolne usluge, a zarađeni novac dijelili su osumnjičeni 42-godišnjak i 40-godišnjakinja.

- Prema oštećenoj osobi policija je inicirala pružanje pomoći sukladno Nacionalnom Planu za suzbijanje trgovanja ljudima - poručili su iz policije.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 54
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a