Obavijesti

News

Komentari 2

Stravična nesreća kod Učke: Poginuo je vozač (28) cisterne

Stravična nesreća kod Učke: Poginuo je vozač (28) cisterne

Do prometne nesreće je došlo kada je 22-godišnji vozač kombija Citroen prešao na suprotnu stranu te udario u drugi kombi. Potom je kombi vozilo Citroen udarilo u teretno s priključnim vozilom marke MAN

Vozač (28) je poginuo u nesreći u četvrtak oko 5 sati na autocesti A8 u blizini tunela Učka.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa ...

- Do prometne nesreće je došlo na način da je 22-godišnji vozač kombi vozila marke Citroen, zagrebačkih registracijskih oznaka, upravljajući vozilom iz smjera Matulja u smjeru Istre, prešao na suprotnu stranu te udario u kombi vozilo marke Iveco, riječkih registracijskih oznaka kojim je upravljao 63-godišnji hrvatski državljanin. Potom je kombi vozilo Citroen udarilo u teretno s priključnim vozilom marke MAN, pulskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 28-godišnji hrvatski državljanin. Uslijed udara 28-godišnjak je teretnim vozilom udario u zaštitnu metalnu ogradu. Vozač teretnog vozila prevezen je u KBC Rijeka radi pružanja liječničke pomoći gdje je i preminuo.

VIDEO Stravični prizori kod tunela Učka: Sudar 2 kombija i cisterne, poginuo jedan vozač
VIDEO Stravični prizori kod tunela Učka: Sudar 2 kombija i cisterne, poginuo jedan vozač

Vozač kombi vozila marke Citroen nalazi se u KBC Rijeka te su mu konstatirane teške tjelesne ozljede, dok je vozač kombi vozila marke Iveco lakše ozlijeđen.

U vremenu od 5 do 08,04 sati promet na autocesti A8 bio je u potpunosti zatvoren, a u vremenu od 08,04 do 10,40 sati se odvijao naizmjenično kroz krajnje desnu prometnu traku za smjer Pule - objavila je policija.

U nesreći su sudjelovala dva kombija i tegljač-autocisterna s tovarom cementa. Nakon žestokog sudara cisterna se zaustavila tridesetak metara dalje, uz rub ceste. Tragična nesreća dogodila se na ravnom dijelu ceste.