Obavijesti

News

Komentari 276

Strmota od Nade pobjegao na Fejs i poručio Hrvatska izumire

Strmota od Nade pobjegao na Fejs i poručio Hrvatska izumire
1

Stromota je objavio i nove porazne podatke.  Samo u Njemačku je otišlo 2016. godine skoro 56.000 Hrvata, dok je 2012. taj broj bio tek 7.606. Objavio je graf o iseljavanju Hrvata u Irsku

VIDEO

Bivši državni tajnik za demografiju Marin Strmota (HDZ) još ne daje izjave, ali zato je otvorio Facebook profil s korisničkim imenom: Hrvatska izumire.

Zahvalio se svima na podršci nakon javne ostavke.

'Dragi svi, zahvaljujem svima od srca na porukama podrške koje su mi praktički zatrpale sve komunikacijske kanale i dale mi snage da se obratim svima! Tri, četiri, ... krećemo ... Hvala Vam, Marin', poručio je Strmota na Facebooku. 

Vozi 10 godina star Golf, plaća dva kredita, a supruga ne radi
Vozi 10 godina star Golf, plaća dva kredita, a supruga ne radi

Stromota je objavio i nove porazne podatke.  Samo u Njemačku je otišlo 2016. godine skoro 56.000 Hrvata, dok je 2012. taj broj bio tek 7.606. Objavio je graf o iseljavanju Hrvata u Irsku.     

Strmota podnio ostavku pred iznenađenom ministricom Murganić

Posjetimo, državni tajnik za demografiju u Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Marin Strmota u utorak je na konferenciji za novinare nakon sjednice Vijeća za demografsku revitalizaciju Hrvatske podnio ostavku nazvavši Vladine mjere demografske politike "folklorom i neozbiljnima", i to pred iznenađenom ministricom Nadom Murganić, koja je podnošenje ostavke prokomentirala kao "nestrpljenje mladog čovjeka".

Murganić napala bivšeg tajnika: Strmota je kreirao taj folklor...
Murganić napala bivšeg tajnika: Strmota je kreirao taj folklor...

Nakon što je ministrica Murganić predstavila zaključke sa 4. sjednice Vijeća, pred novinare je stao Strmota koji se složio s ocjenom novinara da su isti zaključci predstavljeni i prije tri mejseca, nakon 3. sjednice Vijeća.

"Točno. Slažem se s vama, i ovo je jedan veliki folklor. Nakon godinu i četiri mjeseca u Vladi, kao demograf, mladi čovjek, smatram da ovo nije dovoljno ozbiljno. I današnjim danom podnosim ostavku na mjesto državnog tajnika jer država izumire. Ovo je najgore stanje u Hrvatskoj otkad postoji država i pričati ovako neozbiljno o ovome, ja kao mladi čovjek, kao čovjek Republike Hrvatske, građanin, otac dvoje djece, nezaposlene supruge i roditelja, ne vjerujem da će se išta riješiti ovakvim pristupom. Hvala vam lijepa", rekao je u dahu Strmota te izašao iz prostorije.

Murganić: Strmota je kreirao taj folklor

Ministrica Murganić je za HTV-ovu "Temu dana" rekla kako ju je Strmotin postupak iznenadio jer je za njegovu ostavku prvi put čula upravo tada, tijekom izjava za medije nakon sjednice Vijeća za demografsku revitalizaciju u Banskim dvorima na kojoj se, kaže, upravo razgovaralo o demografskim mjerama koje je donijela Vlada, one koje su definirane te su objavljene, kao i one koje će se u budućnosti definirati.  

 "Tako da je malo taj folklor uglavnom kreirao on i žao mi je da je jedan mladi znanstvenik, koji je imao zaista priliku sve ono što zna i provesti kroz ministarstvo i kroz međuresornu suradnju,  posustao pod teretom koji nose te funkcije. Znanstvenici zaista imaju puno znanja, međutim poneki put je život jedno, a politika je umijeće mogućeg. To je nešto što smo mislili nas dvoje da ćemo zajedno sprovesti", kazala je.

'Strmota je moj heroj. Pokazao je da nije rob osobnih interesa'
'Strmota je moj heroj. Pokazao je da nije rob osobnih interesa'

 Murganić je istaknula kako negativna kretanja nisu nastala kao trend za vrijeme ove Vlade, već su dugoročno naslijeđe, a Vlada je demografsku revitalizaciju prepoznala kao jedan od osnovnih problema, odnosno zadaća za njegovo rješavanje.

Upitana je li sa Strmotom razgovarala nakon što je pred kamerama podnio ostavku, odgovorila je kako se nisu čuli jer je "Marin odlučio da se jedno vrijeme ne čujemo", ali su razmijenili poruke.

"Njegova poruka je bila 'Oprostite mi' i na tome smo se nažalost za sada u komunikacijskom smislu zadržali", rekla je ministrica.

Ne vjeruje kako je nakon ovakvog njegova "nastupa i raspleta" moguća daljnja obostrana suradnja, "u kojoj zaista trebamo imati i povjerenja jedni u druge, a i zajedno nositi sve one teškoće".

Marin Strmota nije nacionalni heroj: To se tako baš i ne radi
Marin Strmota nije nacionalni heroj: To se tako baš i ne radi

"Demografija je zaista složen proces i s demografskim revitalizacijom i teškoćama bave se i zemlje kao što je recimo jedna Njemačka. Nisu ovi negativni trendovi prisutni samo kod nas, ali mi o njima hrabro pričamo, no volimo da se o tome na nekakvom konstruktivnom i pozitivnom tonu i razgovara", naglasila je.

 Na pitanje hoće li joj Strmota nedostajati u ministarstvu odgovorila je kako će im svakako nedostajati stručan mladi čovjek, demograf, "ali isto tako mjere idu dalje, ministarstvo će i dalje raditi i izvršavati svoju obvezu zbog koje postoji".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 276
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa