Obavijesti

News

Komentari 31

Stručnjak za sigurnost granica bit će novi ravnatelj policije?

Stručnjak za sigurnost granica bit će novi ravnatelj policije?
1

Milina je diplomirani kriminalist koji je svoju karijeru započeo u Policijskoj upravi Splitsko Dalmatinskoj. Preživio je mnoge političke smjene i iza njega stoji dugogodišnje iskustvo...

VIDEO

Novi ravnatelj policije mogao bi biti Nikola Milina, doznajemo neslužbeno, nakon što je na zatvorenoj sjednici Vlade prošlog mjeseca, na osobni zahtjev, razriješen glavni ravnatelj policije Marko Srdarević kada je glavnim ravnateljem, najduže na šest mjeseci, privremeno imenovan dotadašnji zamjenik Dražen Vitez.

Milina je diplomirani kriminalist, u policijskim krugovima poznat kao stručnjak za graničnu sigurnost i međunarodnu suradnju koji je svoju karijeru započeo u Policijskoj upravi Splitsko Dalmatinskoj. Preživio je mnoge političke smjene i iza njega stoji dugogodišnje iskustvo stoga ga kolege u policiji drže stručnim.

Od šefa smjene, pomoćnika zapovjednika, kriminalističkog i policijskog službenika za graničnu kontrolu do 2002. kada se zapošljava u MUP-ovom Odjelu za državnu granicu kao policijski službenik za nadzor obavljanja poslova zaštite državne granice, kasnije i voditelj odsjeka za pojačani nadzor. Četiri godine nakon imenovan je načelnikom Uprave za granicu, a od 2007. i pomoćnikom glavnog ravnatelja nakon čega je predavao stručne predmete na policijskoj akademiji. Milina je odlikovan spomenicom Domovinskog rata i domovinske zahvalnosti, a devedesetih je godina sudjelovao u procesu mirne reintegracije hrvatskoga Podunavlja.

Završio je međunarodni tečaj za mirovne operacije, a kasnije vodio radnu skupinu u europskoj projektu Integriranog upravljanja granicom. Između ostalog je bio promatrač u upravljačkom odboru FRONTEX-a i dugogodišnji član upravljačkog odbora Ženevskog centara za demokratsku kontrolu oružanih snaga Zanimljivo je da Milina od travnja prošle godine radi na europskom projektu poboljšanja granične sigurnosti Makedonije vezane uz izbjegličku krizu kao ekspert za pitanja granične sigurnosti i savjetnik makedonskog MUP-a gdje je angažiran do kraja ove godine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Milinov životopis daje naslutiti moguće prioritete mandata ministra Božinovića s obzirom da se radi o  stručnjaku za zaštitu državne granice s bogatim međunarodnim iskustvom.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.