News

Komentari 52

Stručnjak za terorizam upozorio Britance: Šanse za rusku osvetu rastu, imaju otrove i već su tu...

Stručnjak za terorizam upozorio Britance: Šanse za rusku osvetu rastu, imaju otrove i već su tu...

Prijašnji napadi na Putinove protivnike sa sličnim otrovima bili su zapravo i poruka Zapadu i ostalima: Ako ste izdali Rusiju, niste sigurni , govori stručnjak za terorizam Yuill...

Stručnjak za globalni terorizam i autor Graham Yuill u razgovoru za škotski Daily Record poručio je "kako rizik od ruske osvete raste svakog dana". Prema ovom stručnjaku, koji je 2018. godine napisao bestseller "Putinove ubojice" o trovanju Sergeja Škripala, ruski špijuni već su raspoređeni po cijeloj Britaniji i samo čekaju zapovjedi iz matice...

- Prema mojim informacijama koje sam dobio iz pouzdanih izvora, Rusi planiraju napade kemijskim oružjem na nama i NATO savezu bitne lokacije i pojedince. Primjerice, aerodrom Prestwick, jer on je 'stajalište' za američke avione. Zatim brodogradilišta po Škotskoj. Putin već ima tim špijuna u Irskoj, samo čekaju naredbu za akciju - kaže Yuill i odmah nastavlja:

- Vjerojatno će u napadima koristiti novičok i druge slične otrove. Prijašnji napadi na Putinove protivnike sa sličnim otrovima bili su zapravo i poruka Zapadu i ostalima: Ako ste izdali Rusiju, niste sigurni - priča autor.

Prema njemu, napade na strateški bitne ciljeve odrađivat će agenti GRU-a.

- Oni su se tijekom povijesti specijalizirali za takve akcije. Postoji cijeli jedan odjel ove organizacije koji se bavi samo izradom prostetike za prikrivanje identiteta,- govori za kraj Yuill. 

OVDJE PRATITE SITUACIJU U UKRAJINI IZ MINUTE U MINUTU

Najčitaniji članci