News

Komentari 6

Studenti prosvjedovali zbog covid potvrda, muškarac (58) će dobiti prekršajnu prijavu

Studenti prosvjedovali zbog covid potvrda, muškarac (58) će dobiti prekršajnu prijavu

Glavna je poruka je: pustite nas da studiramo, pustite nas da možemo ulaziti na fakultet - poručio je jedan od studenata Kineziološkog fakulteta u Zagrebu

Zagrebačka policija je objavila kako su obavili kriminalističko istraživanje vezano uz prosvjed u utorak oko 8.50 sati ispred Kineziološkog fakulteta na Trešnjevci.

- Do sada provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je 58-godišnjak kao fizička osoba u svojstvu organizatora organizirao javno okupljanje, bez da je to sukladno odredbama Zakona o javnom okupljanju prijavio nadležnoj Policijskoj upravi zagrebačkoj i bez da je poduzeo mjere osiguranja reda i mira na tom javnom okupljanju. Iz navedenog razloga, sumnja se da je počinio prekršaj iz članka 7. Zakona o javnom okupljanju i članka 47. Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti. Shodno navedenom, bit će podnijet Optužni prijedlog Općinskom prekršajnom sudu u Zagrebu redovnim putem, dok će mu za prekršaj iz članka 47. Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti biti izdan Obavezni prekršajni nalog - objavila je policija. 

Podsjetimo, ispred Kineziološkog fakulteta se okupilo stotinjak studenata. Nezadovoljni su dekanovom odlukom da su potrebne covid potvrde za ulazak na fakultet. 

- Glavna je poruka je: pustite nas da studiramo, pustite nas da možemo ulaziti na fakultet - poručio je jedan od studenata Kineziološkog fakulteta u Zagrebu. Studenti su na kraju na fakultet ušli bez potvrda, a dekan im je pozvao policiju. 

Najčitaniji članci