Obavijesti

News

Komentari 72

Studentski zbor traži opoziv HDZ-ovca Miokovića koji je trošio na torbu, mobitele, sef

Studentski zbor traži opoziv HDZ-ovca Miokovića koji je trošio na torbu, mobitele, sef

Ovim sramotnim poslovanjem i našom neupućenošću (ali ne zbog nezainteresiranosti, već zbog Predsjednikove oholosti da djeluje sam), neupitno je, i potpuno opravdano, narušen ugled predstavnika

VIDEO

Nakon što je Mihovil Mioković (24), predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu, objavio fakture koje pokazuju na što je trošio novac Studentskog zbora, njegovi kolege su se distancirali.

Podsjetimo, na popisu su dva MacBook Proa koja se, po njegovim riječima, koriste za streamanje sveučilišnih utakmica i Zoom sastanke, mobiteli, cafe aparat, sef za oružje koji se koristi kao sef za skupu opremu, memorijski jastuci za avion, antistres loptice, uništavač papira.

Evo na što je sve mladi HDZ-ov lav potrošio 700.000 kuna iz džepova poreznih obveznika
Evo na što je sve mladi HDZ-ov lav potrošio 700.000 kuna iz džepova  poreznih obveznika

Ima toga još, ali ne stane u jednu rečenicu. Mioković nam je obećao danas odgovoriti na upit, no do zaključka ovog teksta to se nije dogodilo. Dapače, rekao nam je da nema vremena obzirom na to da su mu cijeli dan televizijske kuće u uredu. 

No, oglasili su se članovi Studentskog zbora, traže njegov opoziv. Njihovo priopćenje, u kojem navode da nisu tražili ni znali za razmjere trošenja, prenosimo u cijelosti. 

Drage kolegice i kolege,

Vjerujemo da ste nažalost upoznati sa zbivanjima uz Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu i kolegu Miokovića, odnosno medijske natpise zadnja dva dana.

Kao studentski predstavnici dužni smo reagirati i poslati poruku da nam je ovakvo ponašanje i rasipništvo neprihvatljivo, to nije Studentski zbor, to nisu studentski predstavnici!

Želimo naglasiti da članovi Studentskog zbora nisu bili upoznati s nerazumnim i nepriličnim trošenjem na račun Studentskoga zbora koje je predsjednik samostalno odobravao. Skupština Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu odobrila je jedino financiranje audio-vizualne opreme te niti jedna druga stavka nije bila potvrđena od strane Skupštine Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu. Sporne stavke također nisu bile uvrštene u financijski plan niti u prenamjenu proračuna izglasanu na sjednici Skupštine 14. travnja 2021. godine. Osim stavki “Hoodice sa štikanim logotipom za Zdravo sveučilište” i “Saramonic VmicLink5 3TX+RX” nabavljena oprema nije se koristila za potrebe provedbe projekata Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu niti su voditelji projekata tražili njihovo financiranje.

Članovima Studentskog zbora bili su dodijeljeni promotivni materijali, no članovi nisu bili upućeni u nabavljenu količinu kao i cijenu navedenih promotivnih materijala. U lipnju 2021. godine predsjednik Studentskog zbora samostalno je naručio dodatne promotivne materijale u iznosu od 185.869,06 kn bez odobrenja Skupštine i informiranja kolega.

Ovim sramotnim poslovanjem i našom neupućenošću (ali ne zbog nezainteresiranosti, već zbog Predsjednikove oholosti da djeluje sam), neupitno je, i potpuno opravdano, narušen ugled studentskih predstavnika. Obvezujemo se djelovati potpuno javno i transparentno kako bi se povjerenje u studentsko predstavništvo u što bližoj budućnosti povratilo.

Kolege studentskog vođe koji je spiskao 700.000 kn: 'Nismo znali da kupuje sef za oružje!'
Kolege studentskog vođe koji je spiskao 700.000 kn: 'Nismo znali da kupuje sef za oružje!'

Zbog svega navedenoga smatramo da kolega Mioković treba odstupiti s mjesta predsjednika i povući kandidaturu za idući mandat.

Skupštini Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu uputili smo prijedlog za opozivom predsjednika Mihovila Miokovića zbog narušavanja ugleda Studentskog zbora i nesavjesnog upravljanja financijama Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu.

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 72
VIDEO

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa