Obavijesti

News

Komentari 232

Sud odlučio: Sudac Turudić nije kriv, nema dokaza da je vozio...

Sud odlučio: Sudac Turudić nije kriv, nema dokaza da je vozio...
2

Automobil zagrebačke registracije u vlasništvu je tvrtke UniCredit leasing, a Turudić tvrdi kako se njime koristi više osoba te se ne sjeća tko je baš tog dana bio za upravljačem

VIDEO

Predsjednik Županijskog suda u Zagrebu Ivan Turudić (57) oslobođen je krivnje za prebrzu vožnju u Virovitici.  Automobil moćnog hrvatskog suca, naime, snimljen je policijskim uređajem kako se prebrzo vozi po Virovitici 20. listopada prošle godine. Prekršajnim nalogom od siječnja ove godine virovitička ga je policija proglasila krivim te mu izrekla kaznu. 

No Turudić je uložio prigovor na taj nalog pa je on stavljen izvan snage. Tijekom prekršajnog postupka u kojem je sudac oslobođen ustanovljeno je kako je on, na zahtjev policije, odmah poslao imena i adrese osoba koje su tog dana mogle voziti taj automobil, piše Podravski.  Automobil zagrebačke registracije u vlasništvu je tvrtke Unicredit leasing, a Turudić tvrdi kako se njime koristi više osoba te se ne sjeća tko je baš tog dana bio za upravljačem. Zato je policiji dostavio podatke o osobama koje se koriste automobilom. 

To su on, njegova supruga (54), sin (28) – svi žive u Zagrebu – te stariji gospodin (80) iz Virovitice. Policija je 9. prosinca Turudića službeno pozvala da u roku od 15 dana dostavi podatke o tome tko je taj dan vozio automobil kojim se on koristi. No, prema prijamnom žigu Policijske uprave, oni su odgovor primili poslije roka, odnosno 31. prosinca. Prekršajni sudac u Virovitici taj je argument odbacio uz obrazloženje kako uopće nije poznato kako je Turudić dostavio te podatke: osobno, poštom, e-mailom, faksom.

Kako policija nakon toga nije provjerila tko je zapravo vozio taj automobil, već je prekršajnim nalogom odmah kaznila Turudića, prekršajni odjel Općinskog suda u Virovitici odlučio ga je osloboditi krivnje za prebrzu vožnju. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Presuda je odmah postala pravomoćna. 

- Ne mogu Vam ništa trenutačno reći jer nisam dobio nikakvo rješenje. Ne znam ni kako sam prošao – rekao je danas Turudić za Podravski list., a na njihov komentar da je oslobođen samo je kratko dodao: "Sjajno!"

Stavljamo najmodernije kamere

MUP u ovoj i sljedećoj godini planira postaviti 75 kamera na 150 lokacija. Fiksne kamere za nadzor brzine nadzirat će vozače po cijeloj Hrvatskoj, u svim policijskim upravama do kraja sljedeće godine.

I dok su stare kamere postavljene proteklih godina u šest policijskih uprava pratile samo brzinu, novi uređaji znatno su moderniji. Prve kamere “druge generacije” već su postavljene duž priobalja.

Riječ je o kamerama Simicon CORDON M-2 i GATSO t-Serija RT4.

Pokretanje videa...

00:28
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 232
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a