Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
125 komentara

Sud: Glavašev sin je nasljednik milijunske imovine bogatašice

Općinski sud u Koprivnici donio je nepravomoćnu presudu kojom imovina koprivničke menadžerice Mare Bareze ide Filipu Glavašu, sinu njenog velikog prijatelja Branimira Glavaša

125 komentara

Filip Glavaš jedini je nasljednik ostavštine pokojne Mare Bareze, poznate koprivničke menadžerice, oko koje se vodi spor već tri i pol godine, javlja Podravski list. Nepravomoćnu presudu donio je Općinski sud u Koprivnici – Stalna služba u Đurđevcu, a tužitelji, Barezini bratići Viktor Flatz i Vesna Flatz-Stransky, mogu se žaliti na takvu presudu.

Dakle, potvrđeno je ono što su tvrdile Barezine prijateljice da im je ona tri dana prije smrti u KB-u Merkur usmeno rekla da svu svoju imovinu ostavlja Filipu Glavašu, sinu Branimira Glavaša, s kojim je Mara godinama prijateljevala.

Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL

- Ona je na prvu izgledala narogušeno, ali je bila iznutra velika dobrota - kazao je lani Barezin dugogodišnji prijatelj Mijo Bardek

Mare Bareza školovala se u Londonu za kozmetičarku, a karijeru je sagradila kao menadžerica u Belupu. Upoznala je mnogo ljudi uz čiju je pomoć i ona mogla pomagati drugima. 

PROVALNICI OSUĐENI, ALI... Tajna izgubljenog blaga: Nakit pokojne bogatašice nisu našli...

- Ona je prikupljala od oružja, humanitarne pomoći, obnovila je HNK u Osijeku, kuće nakon rata, pomagala našim ratnicima - rekao je njezin prijatelj Julio Kuruc lani za RTL. 

Družila se s velikim i malim ljudima. U njezinu kuću dolazio je i tadašnji predsjednik Franjo Tuđman, pa kardinal Franjo Kuharić, a želja joj je bila da jednog dana kuća postane vrtić. No, trenutno je prazna i čeka svoje nove vlasnike. 

Prema riječima njezinih prijatelja, dobro je raspolagala s novcem. Kuću je sagradila kreditom u markama, a nakon toga prikupila je još nekretnina, umjetnina i nakita. 

Filip Glavaš, sin Branimira Glavaša, lani je rekao kako obitelj ima pravo osporavati njezine želje. 

- U tom ostavinskom postupku pojavilo se šest nasljednika. Od njih šest, četvero je to prihvatilo i izjavilo da je to bila njena iskrena volja. Dvoje je to osporavalo - kazao je. 

Foto: Privatni album/Pixsell/Tomislav Miletić

- Nakon što je Mara preminula, dan nakon njene sahrane sam otišao u komunalno poduzeće i naručio nadgrobni spomenik za nju. Platio sam ga i kada je došla faza da se treba postaviti našli smo se u zakonskom problemu. Na ostavinskoj raspravi upitali smo ih da daju suglasnost, oni to nisu prihvatili. Zašto, to morate pitati njih - rekao je tada Glavaš. 

Istaknuo je i da je jednu Marinu sestričnu upoznao, ali koliko zna - prekinule su kontakt još 2005. godine, dok se s bratićem Viktorom Mara navodno zadnji put susrela 1989. godine.

Bareza je za života bila i meta pljačkaša. Provalnici su krajem ožujka 2014. godine usred bijela dana iz vile Mare Bareze ukrali nakit i umjetnine ogromne vrijednosti, koja se procjenjuje na više od milijun kuna. U presudi dvojici koji su sudjelovali u provali našao je detaljan popis oko 300 komada ukradenog nakita.

NASLJEDSTVO MARE BAREZE Bitka za ostavštinu: Ne žele dati milijune Glavaševom sinu

Iako je Bareza nakon pljačke procijenila kako je ostala bez nakita vrijednog gotovo milijun kuna, s obzirom na popis blaga u kojem se nalazi najrjeđe drago kamenje, unikati sa svih strana svijeta, nakit star oko 300 godina i cijeli niz najvrednijih bisera, čini se da je plijen pljačkaša vrijedio mnogo više. 

Među ukradenim nakitom bio je biskupski prsten od platine s briljantima i ametistom, ogrlica, naušnice i privjesak od slonovače, ogrlica od žutog zlata koja je rasklopiva u četiri dijela s više od 150 bisera i isto toliko briljanata, metar dugačka biserna ogrlica s velikim privjeskom u obliku školjke sa srebrom...

Iako su pljačkaši brzo uhićeni i osuđeni. Barezino blago nikada nije pronađeno.

 

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message