Obavijesti

News

Komentari 21

Sud obustavio optužnicu protiv Ivice Lovrića i Josipa Klemma

Sud obustavio optužnicu protiv Ivice Lovrića i Josipa Klemma
1

Sutkinja Jasna Galešić obustavila je Uskokovu optužbu protiv Josipa Klemma i Ivice Lovrića koje terete za nezakonitosti kod transfera košarkaša Cibone Darija Šarića

VIDEO

Optužno vijeće Županijskog suda u Zagrebu potvrdilo je Uskokovu optužnicu za nezakonito zapošljavanje u odnosu na Ivicu Lovrića, bliskog suradnika Milana Bandića, koji je sa zagrebačkim gradonačelnikom optužen u predmetu štandovi  kojem će na istom sudu u petak izreći nepravomoćnu presudu u 'štandovima'.

Optužnicom se Lovrića tereti za nezakonito zapošljavanje u podružnici Zagrebačkog holdinga- Upravljanje sportskim objektima. Uskok tvrdi  da je Lovrić, koristeći svoj autoritet pročelnika, potkraj studenoga 2013. godine tražio Dragutina Kosića, koji je tada upravljao sportskim objektima u Zagrebu, da zaposli petero tadašnjih zaposlenika Cibone bez obzira ispunjavaju li uvjete te bez obzira na stvarne potrebe zapošljavanja. I sam Kosić bio je obuhvaćen optužnicom.

On je u listopadu 2016. godine priznao nedjelo i nagodio se s tužiteljstvom pa je uvjetno osuđen na godinu dana. Kosić, koji se s Uskokom nagodio i u aferi Agram, priznao je da ga je Lovrić tražio da zaposli petero osoba iz Cibone koji za ta radna mjesta navodno nisu imali uvjete, a i plaćao ih je Holding.

Novi zaposlenici nastavili su raditi u Ciboni, a plaćala ih je ustanova Upravljanje sportskim objektima kao poslovni sljednik Podružnice. Na ovaj način gradski je proračun oštećen za 659.935,75 kuna.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Optužno vijeće kojim je predsjedala sutkinja Jasna Galešić obustavilo je pak dvije točke optužnice koje su se odnosile na Ivicu Lovrića i Josipa Klemma. Podsjećamo, Klemma i Lovrića, koji je bio predsjednik košarkaškog kluba Cibona, Uskok tereti da su pokušali pribaviti veliku materijalnu dobit Klemmovoj tvrtki nakon što je Cibona sa Šarićem sklopila ugovor prema kojemu bi Cibona u slučaju Šarićeva jednostranog odlaska u drugi klub imala pravo na odštetu od 1,2 milijuna eura.

Lovrić i Klemm su, prema sumnjama Uskoka, postupajući s namjerom stjecanja znatne dobiti Klemmovoj tvrtki u prosincu 2012. godine sklopili ugovor o zajmu kojim su ugovorili da će ta tvrtka Ciboni uplatiti 550 tisuća eura radi isplate odštete Hrvatskom košarkaškom savezu. Cibona se tim ugovorom obvezala da će zajam s kamatom od osam posto biti vraćen do 1. rujna 2014. Navodno na Klemmov zahtjev ugovoreno je i da će Cibona, ako igrač raskine ugovor i prijeđe u drugi klub, Klemmovoj tvrtki isplatiti, oko 227 tisuća eura, što je pola iznosa odštete koja je trebala pripasti Ciboni. Velika imovinska korist ipak nije ostvarena jer je Cibona odbila isplatiti navedeni iznos i pokrenula sudski postupak protiv Klemmove tvrtke radi smanjenja obveza na pravičan iznos.

- U suštini je sud prihvatio tezu obrane da se radi o građansko-pravnom odnosu između Josipa Klemma, tvrtke Klemm security i KK Cibone- rekao nam je Branko Šerić, odvjetnik Josipa Klemma. 

Na odluku suda o dobacivanju optužnce Uskok se može žaliti Vrhovnom sudu. 
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača
NAJVEĆA IZLAZNOST U 24 GODINE

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača

U usporedbi s proteklim godinama, ova izlaznost je za šest postotnih poena viša nego 2020. godine, 5,3 posto više nego 2016. godine, a premašila je čak i rekordnu 2015. godinu kada je do 11.30 sati glasalo 21,55 posto
Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...