Obavijesti

News

Komentari 74

Sud oslobodio Dylana krivnje za govor mržnje protiv Hrvata

Sud oslobodio Dylana krivnje za govor mržnje protiv Hrvata
1

Izdavač francuskog izdanja Rolling Stonea, kojemu se sudilo zbog Dylanove izjave koju su francuski Hrvati smatrali uvredljivim govorom mržnje, prošao je nekažnjeno

VIDEO

Izdavač francuskog izdanja magazina Rolling Stone, kojemu se sudilo zbog izjave Boba Dylana koju su francuski Hrvati smatrali uvredljivim govorom mržnje, prošao je nekažnjeno. 

Sud u Parizu jučer je odbacio tužbu, ali prema riječima odvjetnika Ivana Jurašinovića učinio je to zbog pravnih formalnosti, ne ulazeći u bit spora, javlja Večernji list.

Naime, sud je zaključio da Predstavničko vijeće hrvatskih ustanova i hrvatske zajednice Francuske (CRICCF), udruga koja je podnijela tužbu, nije uskladilo svoj statut sa zakonom na koji se poziva u tužbi.

Ranije, u istražnom postupku, odgovornosti je oslobođen i Bob Dylan koji se branio argumentom da on nije autorizirao intervju za objavu u Francuskoj, već je dao intervju za američko izdanje Rolling Stonea, čime formalno ne podliježe strogim francuskim zakonima o sprečavanju govora mržnje.

Podsjetimo, CRICCF je pokrenuo tužbu zbog Dylanove izjave u kojoj je rekao: "Ako u svojoj krvi imate (naslijeđe, op.a.) robovlasnika ili pripadnika Ku Klux Klana, crnci to mogu osjetiti. To ostaje do današnjih dana. Baš kao što Židovi mogu osjetiti nacističku krv, ili kao što Srbi mogu osjetiti hrvatsku krv". 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 74
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.