Obavijesti

News

Komentari 105

'Sud je pustio susjeda. Kako da sada spavamo, u strahu smo...'

'Sud je pustio susjeda. Kako da sada spavamo, u strahu smo...'

A. R. (66) u četvrtak je napao na parkiralištu u Splitu Maru Begonju. Udario ju je letvom po rukama i slomio šaku. Potom je napao njezinu trudnu kćer, slomivši joj ruku, i to pred očima djece...

VIDEO

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu pred sucem istrage tražilo je istražni zatvor za 66-godišnjeg A.R. koji je u četvrtak oko 19 sati letvom premlatio troje članova obitelji Begonja, 33-godišnju trudnicu i njezine roditelje, 61-godišnjeg Ivana i 59-godišnju Maru, no sudac istrage pustio ga je na slobodu. Kako doznajemo određena mu je mjera opreza, u ovom slučaju zabrana približavanja obitelji. U trenutku kada je obitelji Begonja zazvonio telefon, bili smo s obitelji. Na liniji je bio policijski službenik koji je obitelji kazao da je njihov susjed oslobođen.

Pokretanje videa...

Video Vijesti 01:18

- Što je vama, što je vama!? Kako ste ga mogli osloboditi?! Rekli ste da će nas sudac istrage zvati, nitko nas nije zvao?! Kako ćemo mi spavati, moja dica, moji unuci? Tko njega štiti?! – vikala je i istodobno plakala Mara Begonja koju je 66-godišnji susjed prvu napao udarivši je tri puta po rukama, slomivši joj kosti šake. Mara i njezina trudna 33-godišnja kći izašli su iz kuće sa dvije unuke, jednogodišnjom i 3,5-godišnjom curicom.

Nakon što je izudarao Maru, napao je njezinu trudnu kći udarivši je po leđima, rebrima i slomivši joj ruku. Čuvši kako curica vrišti, iz kuće je izašao i otac, Ivan Begonja kojega je, kako nam kaže, susjed išao udariti po glavi. Begonja je dignuo ruku da se obrani. Njemu je slomljen prst, a zadobio je i udarac po ramenu nakon čega se letva slomila. A.R. je iz sukoba izašao s podlijevima, odnosno lakšim ozljedama.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Nasilnika koji je trudnici slomio ruku sudac pustio na slobodu
Nasilnika koji je trudnici slomio ruku sudac pustio na slobodu

Dugotrajna netrpeljivost susjeda A.R. prema Begonjama traje godinama, a sve zbog puta pokraj susjedove parcele koju, kako smo na uvid dobili dokumentaciju, Begonje imaju pravo koristiti jer su se tako usuglasili s prijašnjim vlasnikom parcele koju je A.R. kupio. Put vodi do voćnjaka od Begonja, no A.R. im ne dozvoljava prolazak niti da se na njega parkiraju.

Upravo zbog parkinga na putu je ovaj posljednji sukob i izbio. Inače, tijekom jutra na mail redakcije stigao je dopis kojega navodno potpisuju susjedi A.R. u kojem se tvrdi da je riječ o privatnom putu A.R. i da mu se blokira prolaz u kuću. No činjenično jest da A.R. prilaz u kuću ima iz druge ulice. Također, navodi da je Mara Begonja imala šipku u ruci u trenutku napada što ona oštro demantira. - Ma kakvu šipku? Čovjek je radio u svom vrtu i kad nas je vidio uzeo je letvu i krenuo prema nama. Nije ni istina da ga je moj suprug udarao po glavi, moj suprug se branio, branio je mene i svoju trudnu kćer – kaže Mara.

Također, u istom e-mailu, kojega potpisuju susjedi priložen je originalni dokument o pravomoćnoj presudi Ivanu Begonji iz 2008. godine kojom je on, zbog sukoba s A.R. i prijetnji smrću, osuđen uvjetno na dvije godine zatvora. Također, priložena je medicinska dokumentacija za je, zbog bolesti, A.R. invalid. - On bi iz svog dvorišta vikao da će nas zaklati, a onda bi zvao policiju i tvrdio da smo mi to rekli. Zvao je i policiju jer suprugovi golubovi lete iznad našeg dvorišta.

U Splitu mlatio trudnicu pred dvoje djece, slomio joj je ruku
U Splitu mlatio trudnicu pred dvoje djece, slomio joj je ruku

Zvao nam je i policiju kad je saznao da moj suprug ima pištolj sa spomenicom kojega mu je darovao pokojni Gojko Šušak jer je bio u samici pet mjeseci nakon sukoba ispred Banovine kada je na tenku iščupao mitraljez. Pištolj mu je oduzet.Zvao nam je građevinsku inspekciju. Zvao nam je policiju i kad smo kuću gradili. Gađao je radnike kamenjem, a onda bi tvrdio da smo mi njemu prijetili. Išli bi na sud i vidjeli ga kako bere blitvu, a onda bi ga sutkinja ispričala da nije mogao doći jer je u Njemačkoj.

Zove nam policiju i na svadbe i na pričesti. Priča da je invalid jer je operirao oba kuka, a sam gura frezu po oranici, to može raditi. Ali na sudu nama nisu vjerovali, njemu su vjerovali, a on manipulira svima već godinama – brišući suze priča nam Mara pitajući se kako je moguće da čovjek prebije troje ljudi bude pušten na slobodu.

- Kako ću ja zaspati od straha? Ja popijem tabletu i ne mogu zaspati? Kako da ja znam da nam neće doći kući? Kako da se mi s ovim borimo, kad sudac njega pušta? Moja obitelj proživjela je takav stres, unučica je vrištala cijelu noć od straha jer je gledala kako muškarac mlati njezinu mamu i baku? Je li to normalno? Što se još treba dogoditi? - u suzama se pita naša sugovornica.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 105
VIDEO

Policija užurbano stigla do polja gdje je nestala djevojčica. Stručnjak komentirao potragu
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Policija užurbano stigla do polja gdje je nestala djevojčica. Stručnjak komentirao potragu

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag