Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Sudac je oslobodio Petričića: Mesić mora platiti troškove

Sudac je rekao da tijekom postupka nije dokazano da bi Petričić u zloj namjeri iznosio neistinite tvrdnje, već se radilo o ozbiljnoj kritici na račun Stjepana Mesića

S.Strukić/Pixsell
Foto: S.Strukić/Pixsell
15 komentara

Sudac Općinskog suda u Zagrebu Zorislav Kaleb oslobodio je optuženog Darka Petričića optužbe da je putem radija i tv-a iznosio neistinite tvrdnje koje su nanijele veliku štetu ugledu i časti bivšeg predsjednika Stjepana Mesića. 

Mesić, privatni tužitelj, mora platiti troškove postupka.

Sudac je svoju presudu obrazložio time da tijekom postupka nije dokazano da bi Petričić oklevetao, odnosno u zloj namjeri iznosio neistinite tvrdnje, već se radilo o ozbiljnoj kritici na račun Mesića čime ga nije imao namjeru oklevetati.

Povezanost s albanskim lobijem nema negativne konotacije

Sud je ocijenio da povezanost s nekakvim lobijem nema negativne konotacije kao ni druženje bivšeg predsjednika s osobama albanske nacionalnosti. Kaleb je ocijenio da financiranje njegove kampanje nije bilo dovoljno transparentno.

Za Petričićevu tvrdnju da je Mesić među tri, četiri najbogatija čovjeka u državi sudac je rekao da je vrijednosni sud na koji svatko ima pravo. Nakon prestanka dužnosti predsjednika Mesić je kupio dva stana i dvije garaže na suprugino ime, a nije jasno utvrđeno tko mu je za to posudio novac. 

Smatra da podaci objavljeni u Petričićevoj knjizi ne prekoračuju jednu ozbiljnu kritiku bivšeg predsjednika.

Petričić priprema protutužbu

Petričić je rekao da je ovakvu presudu i očekivao, kao i da priprema protutužbu Mesiću jer je u svom svjedočenju izrekao puno neistina između ostalog i za novac koji je navodno primio od useljenika.

Mesić nije bio prisutan na izricanju presude. 

Možda vas zanima i ovo:
Message