News

Komentari 22

Sudac Vekić i prijateljica Sekulić pušteni iz zatvora Remetinec

Sudac Vekić i prijateljica Sekulić pušteni iz zatvora Remetinec

USKOK ih sumnjiči da su počinili kazneno djelo pranja novca, odnosno da su od novca za koji se sumnja da je Mamić dao Vekiću kupovali nekretnine i pokretnine

Nakon što je u istrazi saslušano 11 svjedoka, osječkog suca Županijskog suda Zvonka Vekića i njegovu prijateljicu Natašu Sekulić pustili su iz pritvora u Remetincu. Tamo su bili od 24. studenog kada su rano ujutro, akcijom interventne policije, uhićeni u svom stanu u Osijeku pod sumnjom da su prali novac koji je Vekić svojevremeno dobio od Zdravka Mamića kao mito. Sekulić se tereti za prikrivanje novca stečenog primanjem mita jer je u njenom sefu u Zagrebačkoj banci policija pretragom pronašla pola milijuna kuna. 

Obzirom da Sekulić radi kao službenica u jednom osječkom javnobilježničkom uredu opravdano se postavilo pitanje porijekla novca, a otkrilo se i da je Vekić vlasnik više od jedne nekretnine. Iako su pušteni, jer više ne mogu utjecati na svjedoke, istraga protiv njih se nastavlja i to knjigovodstvenim vještačenjem njihovih računa i primanja. Neslužbeno se doznaje da su oboje pristali dati kratku obranu.

Ovo je druga istraga koja se vodi protiv Vekića i Sekulić. Prva je, naime, započela 10. lipnja kada je USKOK uhitio njega, ali i drugu dvojicu osječkih sudaca, Darka Krušlina i Antu Kvesić. Sumnjiči ih se da su primili mito od Zdravka Mamića koji je očekivao da će oni iskoristiti svoj utjecaj te ga osloboditi krivnje za izvlačenje novca iz Dinama. Mamić je još u ožujku, nakon bijega u BiH, javno iskazivao da je sucima dao preko 400 tisuća eura u novcu, ali i vodio na putovanja, ručkove, u shopinge i slično. 

Posebno je naglašavao da je novac dao Zvonku Vekiću. Tri su suca u pritvoru u istrazi bila do 7. srpnja, kada su pušteni na slobodu, ali se istraga o njihovim aktivnostima i dalje nastavila. Tijekom nje je otkriveno da Nataša Sekulić, prijateljica Zvonka Vekića, ima u sefu novac nepoznatog porijekla.

Nakon što je sudac Vekić ponovo uhićen, s partnericom, Mamić se ponovo oglasio iz BiH tvrdeći kako se "u Vekićevoj praonici nisu prale samo Vekićeve pare, obzirom da je bio dostavljač novca za ostale krivosuce reketare. Treba istražiti što je s novcem radio za Kvesića, Vrbana, Krušlina te svoje pajdaše s one strane zakona" napisao je Mamić na svom facebook profilu.

Najčitaniji članci