Obavijesti

News

Komentari 122

Sudac u USKOK-u: Nisam kriv! Vekić porekao sve Mamićeve optužbe, odlučuju o pritvoru

Sudac u USKOK-u: Nisam kriv! Vekić porekao sve Mamićeve optužbe, odlučuju o pritvoru

Iznosio je obranu, odgovarao na pitanja i sve porekao, kazala je odvjetnica suca Zvonka Vekića nakon ispitivanja u sjedištu Uskoka u zagrebačkoj Vlaškoj ulici

VIDEO

Osječki sudac Zvonko Vekić na ispitivanju u Uskoku porekao je sve što mu stavljaju na teret, potvrdila je u četvrtak njegova odvjetnica. Iznosio je obranu, odgovarao na pitanja i sve porekao, kazala je odvjetnica nakon ispitivanja u sjedištu Uskoka u zagrebačkoj Vlaškoj ulici.

Nakon ispitivanja posljednjeg od četvorice uhićenih Uskok treba odlučiti hoće li protiv osumnjičenih pokrenuti istragu i zatražiti istražni zatvor ili će ih pustiti da se brane sa slobode. Uz trojicu sudaca - Vekića, Darka Krušlina i Ante Kvesića, u Osijeku je u srijedu uhićen i poduzetnik Drago Tadić.

Pogledajte video: Uhitili osječke suce

Pokretanje videa...

VIDEO VIJESTI 09.06. 01:20

Noć su proveli u policijskom pritvoru na zagrebačkim Oranicama, a sve osim Vekića još su u srijedu u poslijepodnevnim i noćnim satima ispitali Uskokovi tužitelji. Svima su prethodno pretraženi domovi i uredi.

Vekić je na ispitivanje u sjedište Uskoka u zagrebačkoj Vlaškoj ulici doveden u četvrtak nešto prije 8 sati.

Nakon njegova ispitavanja Uskok bi i formalno trebao pokrenuti istragu te za uhićene zatražiti istražni zatvor. O tom zahtjevu odlučuje sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda.

Osječki suci su uhićeni zbog optužbi odbjeglog čelnika Dinama Zdravka Mamića da im je dao mito u novcu, putovanjima, cipelama ili odjeći kako bi ga oslobodili optužbi za izvlačenje novca iz Dinama zbog čega je u konačnici pravomoćno osuđen na šest i pol godina zatvora, a očekuju ga i novi postupci.

Zbog druženja s Mamićem kojemu su sudili Državno sudbeno vijeće ranije je pokrenulo postupak protiv Vekića i Krušlina za koje je predsjednik osječkog Županijskog suda zatražio trajno razrješenje sudačke dužnosti.

Uhićenje trojice sudaca ne znači da je Zdravko Mamić nevin
Uhićenje trojice sudaca ne znači da je Zdravko Mamić nevin

Mamić je u listopadu Uskoku dostavio USB stick s optužbama na račun sudaca, a 16. ožujka je, dan nakon što mu je Vrhovni sud potvrdio prvostupanjsku presudu te kaznu od šest i pol godina zatvora, na konferenciji za novinare u Mostaru za korupciju i primanje mita optužio predsjednika Vrhovnog suda Đuru Sessu, osječke suce Vekića i Krušlina, dok je predsjednika suda Zvonka Vrbana nazvao “kriminalcem, koji će koji će kad tad biti smijenjen”.

Ustvrdio je kako ga je sudac Vekić reketario i tražio da ga postavi za predsjednika suda u Osijeku te da mu je isplatio oko 500 tisuća eura, koje je trebao podijeliti s Krušlinom i Antom Kvesićem, za što, kako tvrdi, ima dokaze.

Svoje tvrdnje odbjegli Mamić ponovio je i na ispitivanju koje je putem međunarodne pravne pomoći sredinom svibnja održano u Livnu.

Tko je misteriozna prijateljica u čijem su stanu uhitili Vekića? Mamić: 'Plaćao sam im Dubai'
Tko je misteriozna prijateljica u čijem su stanu uhitili Vekića? Mamić: 'Plaćao sam im Dubai'

Krušlinov odvjetnik Ljubo Pavasović Visković ponovio je nakon sinoćnjeg višesatnog ispitivanja njegova branjenika u Uskoku da je Krušlin Mamića osudio vrlo strogo. Kazao je kako smatra da iza cijele priče stoji pravnički um koji Mamića vodi kroz sve s ciljem da se na Ustavnom sudu ukine presuda za izvlačenje novca iz Dinama.

Odbjegli Mamić izjavio je u razgovoru za Dnevnik Nove TV da bi mu država zbog ovog slučaja trebala dati oprosnicu, ali i da se nikada neće vratiti u Hrvatsku te da će u BiH zatražiti politički azil.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 122
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.