News

Komentari 87

Sudac za kojeg Mamić kaže da ga je vodio u Dubai: 'Pokazuje neke karte, ali nisam bio s njim'

Sudac za kojeg Mamić kaže da ga je vodio u Dubai: 'Pokazuje neke karte, ali nisam bio s njim'

Ja sam svoje očitovanje napisao i gotovo - čekam da se izvide naprave i onda ću se očitovati, kazao je Vekić te dodao kako ne može reći što je napisao u očitovanju

Zdravko Mamić nastavio je kompromitirati osječke suce. Objavio je avionske karte za Dubai za koje tvrdi da ih je platio sucu Zvonku Vekiću, njegovoj prijateljici i njezinoj kćeri. 

"U tijeku su izvidi, oni su tajni, svatko tko je tamo bio, upozoren je da su tajni, ja to ne bih komentirao nego čekam neka USKOK koji to radi - neka obavi svoj posao", kazao je sudac Zvonko Vekić za RTL na pitanje kako je doživio najnovije objave Zdravka Mamića vezano za Dubai. 

Vekić za RTL poručuje kako će se očitovati tamo gdje treba, a još nije donio odluku hoće li zbog svega Mamića tužiti. 

Odgovorio je i na pitanje je li s Mamićem bio u Dubaiju. 

"Ja nisam bio s njim. Tu on pokazuje neke karte, ja sam svoje očitovanje napisao i gotovo - čekam da se izvide naprave i onda ću se očitovati", kazao je Zvonko Vekić te dodao kako ne može reći što je napisao u očitovanju. 

"Nisam još ništa razmišljao"

Potom je kazao i je li razmišljao da zbog svega odstupi s mjesta suca. "Nisam još ništa razmišljao, nisam vidio za što me se tereti. Kad sve dođe vrijeme, polako. Neću donositi nikakve ishitrene odluke", rekao je Vekić.

Dok Mamić i dalje poručuje kako raskrinkava suce - na osječkom Županijskom sudu jutros mu je nastavljeno suđenje u odsutnosti. Za isti slučaj optuženi su i brat Zoran, sin Mario i ostali. I to za izvlačenje 144 milijuna kuna iz Dinama.

"Mi nemamo uvjeta za današnju raspravu, to znate da svi optuženici moraju biti prisutni da bi mogli raspravljati", kazao je sudac Mitrović. 

Zbog samoizolacije Igora Krote rasprava je na kraju odgođena. A obrana Damira Vrbanovića sud je obavijestila i kako je od Visokog kaznenog suda - zbog cijele situacije s osječkim sudom - zatražila premještaj suđenja na drugi sud.