Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Imate priču? Zovite i šaljite! 099/224-2424 za WhatsApp, Viber, MMS, SMS email: reporter@24sata.hr telefon za čitatelje: 01/24-24-242

Sudarilo se 20 kamiona, dva su vozača umrla, Hrvati imali sreće

Jutros oko 7:30 sati u Bugarskoj je došlo do stravičnog sudara u kojem je sudjelovalo 20 kamiona. Nažalost, dva su vozača pritom preminula...

Foto: PIXSELL
51 komentara

Kako javlja HRT, kamioni su se sudarili u tranzitnom konvoju od 50 vozila koji se kretao bugarskom autocestom 'Trakija'. Prvo se jedan kamuion sudario s automobilom, nakon čega se sudarilo još oko dvadeset kamiona. 

Službeno, još nije potvrđen uzrok nesreće, ali sumnja se da je to bila magla zbog koje je bila smanjena vidljivost. 

U sudaru su sudjelovali i hrvatski vozači, a u HRT-ovu emisiju 'Zajedno za zdravlje' javio se Petar Ćurak, vozač iz Slavonskog Broda čiji je bratić sudjelovao u nesreći. 

Pogledajte video:

- Imali smo sreću jer je naš vozač bio među prvima u tom konvoju u toj gustoj magli, pa je uspio zakočiti. Imao je lagan teret i nije se sudario, rekao je.

Za drugog hrvatskog vozača kaže da je imao sigurnosni sistem na kamionu koji je u trenutku sudara reagirao i uspio je zakočiti, ali čim je stao, sljedeći kamion se zabio u njega. Treći kamion je, kaže Ćurak, je skroz podletio u kamion ispred sebe.

- Ti konvoji su najveći promašaji što se tiče mjera zaštite zbog korona virusa, rekao je Ćurak. Pojasnio je da vozači smiju pristati na dva do tri parkirališta na prostoru od 300, 400 km, oni nemaju gdje drugdje stati i jedva čekaju da prođu državu.

Konvoji su, kaže Ćurak, potpuno nepotrebni. Policija ih koči, a na graanicama čekaju po četiri sata. 

- Ti konvoji istrebljuju ljude. Kada krenemo iz Turske, nemamo pravo stajati do Austrije, rekao je, zaključio je Ćurak. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message