Obavijesti

News

Komentari 249

Sudbina: 'Ante je poginuo na istoj cesti kao i njegov brat'

Sudbina: 'Ante je poginuo na istoj cesti kao i njegov brat'
5

Nesreća u Dicmu: Ante Kokan (20) autom je sletio s ceste te udario i razvalio bočni betonski stup. Njegov prijatelj Filip (19) zadobio je teške tjelesne ozljede

VIDEO

Strašna prometna nesreća u kojoj je tragično poginuo Ante Kokan (20), a njegov prijatelj Filip Bilan (19) zadobio teške tjelesne ozljede obavila je Dicmo u crno.

U to mjesto u okolici Splita dva prijatelja vraćala su se iz noćnog provoda u subotu oko 4.40 sati. Na glavnoj cesti, kod ulaza u samo mjesto, Kokan, koji je prema neslužbenim informacijama vozio Toyotu, izgubio je nadzor nad vozilom. Iz blagog zavoja izašao je na ravninu, sletio s ceste na neobrađeno polje te naletio na zemljano-­kameno uzvišenje. 

Ono ga je odbacilo na ogradu obližnje kuće. Udarac automobila bio je toliko snažan da je doslovno prepolovio bočni betonski stup, pokosio metalnu ogradu i odlomio grane stabala. Nakon tog auto je opet izletio izvan dvorišta uz prometnicu, gdje se napokon zaustavio.

Dijelovi automobila, koji je nakon izlijetanja bio potpuno zdrobljen, razletjeli su se posvuda, a dio branika ostao je visjeti na stupu. Kokanu nije bilo spasa, a Bilan je hitno prebačen u splitsku bolnicu. Ima tri slomljena rebra i ključnu kost, kao i brojne ozljede glave, ali nije životno ugrožen. 

- To je strašna tragedija za Kokane. Prije desetak godina, na ovoj istoj cesti, ali na drugoj strani mjesta, poginuo je njegov brat. On je bio na motociklu – govore nam mještani. Ante je, dodaju, bio vrijedan mladić i za svoje godine vrlo odgovoran, posebno jer je još kao 17­-godišnjak postao otac djevojčice.

Privatni album
Ante Kokan

- ­Radio je s ocem u automehaničarskoj radionici kako bi se mogao brinuti za malenu. Eto, on se doslovno istodobno krizmao i krstio svoju bebu. Ali unatoč toj odgovornosti, ipak je bio mlad, društven i volio se zabavljati - kažu mještani. Antin otac Božo strastveni je ljubitelj oldtimera. Ljubav prema autima prenio je i na sina, koji se i sam bavio restauracijom. Ispred njihove obiteljske kuće okupili su se brojni mještani i rodbina, šutke stojeći i plačući.­

- Otac je shrvan i slomljen. Što ću vam reći? Ovo je druga tragedija za njega, nitko ne može znati kako mu je - samo su tiho prozborili. Obitelj Filipa Bilana cijeli je dan provela u bolnici.

S ocem je rado popravljao aute

Ante Kokan počeo je raditi sa 17 jer je postao otac. Pomagao je ocu automehaničaru kako bi prehranio obitelj.

Oporavlja se mladić iz nesreće kod Dicma

Filip Bilan (19), koji je teško ozlijeđen u stravičnoj prometnoj nesreći u Dicmu u subotu ujutro, u nedjelju je bio stabilno.

Kako doznajemo, ostat će u splitskoj bolnici na promatranju još nekoliko dana nakon čega će biti pušten na kućnu njegu. Bilanu su slomljena tri rebra, ključna kost te ima ozljede glave. U istom automobilu bio je i njegov prijatelj Ante Kokan (20), koji je poginuo. Mladići su se vraćali iz noćnog provoda i stradali u prometnoj. Kokan je, prema neslužbenim informacijama, izgubio nadzor nad vozilom, izletio s ceste i zabio se u ogradu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 249
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"