VIDEO Prebio Djeda Mraza u Sl. Brodu, prvi put je iznio svoju stranu priče: 'Kriv sam, ali...' | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 37

VIDEO Prebio Djeda Mraza u Sl. Brodu, prvi put je iznio svoju stranu priče: 'Kriv sam, ali...'

VIDEO Prebio Djeda Mraza u Sl. Brodu, prvi put je iznio svoju stranu priče: 'Kriv sam, ali...'
1

Na Badnjak prošle godine došlo je do tučnjave u Slavonskom Brodu u kojoj je sudjelovalo nekoliko ljudi. U redakciju 24sata tada je došla snimka na kojoj se vidi brutalan udarac koji je vojnik zadao 'Djedu Mrazu'

VIDEO

Na Općinskom sudu u Slavonskom Brodu danas je započelo suđenje Mateju Markoviću (25) za nanošenje teških ozljeda Kristijanu Eriezu (22).

Podsjetimo, usred bijela dana na Badnjak u Slavonskom Brodu je došlo do tučnjave. Skupina mladića i djevojaka se sukobila i narušavala javni red i mir.

U redakciju 24sata tada je stigao i uznemirujući video na kojem se vidi kako vojnik cipelari Djeda Mraza koji je pao na pod. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

Vojnik u Slavonskom Brodu skoro ubio Djeda Mraza 00:25

Istražni sudac mu je odredio pritvor nekoliko dana kasnije. U pritvoru je ostao do danas kada mu je počelo suđenje. Izjasnio se krivim po svim točkama optužnice, javlja Plus Portal

'Želim se ispričati, izgubio sam posao koji sam volio' 

- Došao sam u Prohibition bar slaviti Badnjak s prijateljima. Leon Ćurić i njegovi prijatelji došli su do mog društva. Rekao mi je da želi riješiti nesuglasice otprije i ponudio da izađemo van. Odbio sam. Prvi me udario šakom u glavu, a potom je počela tuča njegovih i mojih prijatelja. Konobar ih je istjerao van. Ja sam još neko vrijeme ostao unutra. Vani je nastala tuča u kojoj je sudjelovalo 12 ljudi. Kristijan Ereiz sleđa me uhvatio za vrat i počeo jako gušiti, a imam liječničku dokumentaciju o fobijama od gušenja jer me kao maloljetnika čovjek pokušao ugušiti. Potom sam učinio ono što je vidljivo na snimci. Želim se ispričati oštećeniku, ali i svojoj obitelji i prijateljima koji su uz mene. Izgubio sam posao koji sam volio. Žao mi je zbog svega - kazao je u iznošenju svoje strane priče prvookrivljeni Matej Marković, ponovivši više puta koliko se kaje. 

Sve o nasilniku iz Broda koji je cipelario Djeda Mraza: Bio je najbolji ročnik 2018. godine
Sve o nasilniku iz Broda koji je cipelario Djeda Mraza: Bio je najbolji ročnik 2018. godine

Optužnicom je predložena kazna od godinu i šest mjeseci koju Marković nije prihvatio.

Mada danas prisutan, oštećeni Kristijan Ereiz u cijelosti je ostao pri iskazu koji je u siječnju dao u Policijskoj upravi brodsko-posavskoj. Odgovorio je tek na nekoliko pitanja sutkinje i obrane prvookrivljenog/drugookrivljenog. 

- Primio sam udarac u glavu, pao u nesvijest i ničeg se ne sjećam. Probudio sam se dvije ulice dalje. Nosili su me prijatelji. Zvao sam brata i odvezao me u bolnicu. Mateja Markovića ne poznajem. Nisam vidio tko mi je zadao udarac od kojeg sam pao na tlo. Moje liječenje još uvijek traje. U tučnjavi nisam sudjelovao, nego sam pokušao smiriti situaciju. Prijatelja Leona sam izveo van, a događaja koji su se potom vani dogodili se ne sjećam. Iz priče znam da su Leon i Matej imali ranije sukobe. - kazao je Kristijan Ereiz koji je tog kobnog badnjeg poslijepodneva bio odjeven u Djeda Mraza.

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

Slavonski Brod: Izricanje presude sudionicima tučnjave u kojoj je teško ozlijeđen mladić odjeven u djeda Božićnjaka 06:54

Vještak: Do potresa mozga došlo je zbog udarca nogom 

Drugookrivljeni Đuro Baričić, Matejev prijatelj i također sudionik tučnjave, priznao je sudjelovanje, ali ne i navedeno u optužnici te je njegova obrana predložila, a Sud prihvatio ispitivanje svjedoka - drugih mladića-sudionika tučnjave. 

Baričićeva obrana tvrdila je da je on oštećeniku zadao udarac u kuk, a ne u prsni koš te da time nisu nastale nikakve tjelesne ozljede.  Vezano za njih, ispitan je doktor i vještak Marcel Marcikić. Odgovarao je na pitanja obrane, zbog kojih je u sudnici pregledao i snimku događaja kako bi mogao utvrditi je li Baričić Ereiza udario u kuk/bok ili u prsni koš. 

- Perforacija bubnjića znači privremeni, a možda i trajni gubitak sluha, što ovisi o izlječenju. Vidio sam snimku, do potresa mozga došlo je isključivo zbog snažnog udarca nogom, a ne zbog udarca glave o tlo. Izazvao je potres mozga i perforaciju bubnjića. Druga osoba zadala je udarac u lijevi dio prsnog koša, a ne u kuk - kazao je dr. Marcikić. 

Nakon toga, obrana drugookrivljenog Baričića odustala je od ranije traženog ispitivanja svjedoka odnosno od predloženih dokaznih prijedloga.  Uslijedilo je iznošenje Baričićeve obrane.

Sud odlučio: Vojnik koji je tukao Djeda Mraza ide u istražni zatvor, pred sudom grlio majku
Sud odlučio: Vojnik koji je tukao Djeda Mraza ide u istražni zatvor, pred sudom grlio majku

- Sve je počelo tako što je Mateju netko urlao da izađe van, a on je to odbio uz riječi da je Badnjak te da se ne želi tuči. Nastao je metež. Kako sami vidite, Kristijan Ereiz je 20 kilograma teži od mene i dvije glave viši. Prvi me udario, razbio mi arkadu, a ja sam ga potom udario dok je ležao na tlu kako me kasnije ne bi opet dohvatio. U tom trenutku nije bio u nesvijesti. Ispričavam mu se jer ga dotad nisam ni poznavao niti smo imali međusobnih problema - kazao je Baričić. 

Dokazni postupak je time dovršen, uslijedit će završne riječi, a danas će možda biti donesena i presuda. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 37

VIDEO

U KB Sveti Duh umrlo dijete (7) tjedan nakon operacije krajnika
ŠOK U ZAGREBAČKOJ BOLNICI

U KB Sveti Duh umrlo dijete (7) tjedan nakon operacije krajnika

Dijete je, sedam dana po učinjenoj tonzilektomiji i šest dana po otpustu iz Bolnice, dovezeno bez vitalnih funkcija, odgovorili su nam iz KB Sveti Duh

Spasili radnike koji je zatrpalo gradilište, a onda počeo curiti plin. Direktor: Još utvrđujemo...
VIDEO: DRAMA U ZAGREBU

Spasili radnike koji je zatrpalo gradilište, a onda počeo curiti plin. Direktor: Još utvrđujemo...

Na radilištu u Podsljemenu spašavali su muškarce koji su ostali zatrpani. Jedan muškarac ima ozljedu ruke, a drugi ima višestruke ozljede i prijelome, neslužbeno doznajemo.
VIDEO Obračun u noćnom klubu u Vodicama: 'Skrili smo se i čuli pucanje, čovjek je bio krvav...'
ISTRAGA U TIJEKU

VIDEO Obračun u noćnom klubu u Vodicama: 'Skrili smo se i čuli pucanje, čovjek je bio krvav...'

VODICE - Oko tri ujutro čuli smo pucnjavu u klubu u Vodicama, javlja nam čitateljica. Dodaje kako su svi u panici krenuli prema izlazu. - Kad smo pobjegli iz kluba, otišli smo u ulicu iza njega, kako bi se sakrili. Pored nas je prošao čovjek s krvavim mrljama po vratu i majici - govori čitateljica. Policija nam je potvrdila da je sinoć došlo do fizičkog obračuna u Vodicama te da su izvidi u tijeku.