News

Komentari 36

Suđenje Zavadlavu: Pokazat će snimke nadzornih kamera koje su ga snimile nakon ubojstva

Suđenje Zavadlavu: Pokazat će snimke nadzornih kamera koje su ga snimile nakon ubojstva

Suđenje je brzo napredovalo. Preostaje još eventualno ispitivanje jednog svjedoka te potom uzimanje obrane optuženog, a nakon završnih riječi tužiteljstva i obrane slijedi proglašenje presude

Na splitskom županijskom sudu u 9.30 se nastavlja suđenje Filipu Zavadlavu, čiji se nastavak odgađao nekoliko puta zadnjih tjedana. Prvo je Zavadlavov branitelj Branko Šerić bio zaražen koronom, a potom i tužitelj Žarko Štrbac.

Današnja rasprava ne bi trebala trajati duže od sat vremena, jer će tužiteljstvo zastupati zamjena za Žarka Štrbca, tužiteljica Marina Matušan. Kako nije od početka upućena u slučaj, danas se ne bi nešto posebno spektakularno trebalo dogoditi na sudu. Naime, glavna rasprava je zakazana danas i među ostalim zbog brojnih odgoda radi zaraze, a prema zakonu ako se glavna rasprava ne održi u roku od dva mjeseca, sve kreće ispočetka, pa se nije čekalo da Štrbac ozdravi. 

POGLEDAJTE VIDEO Uživo ispred splitskog suda

Danas će se pregledavati materijalni dokazi, snimke nadzornih kamera koje su snimile put kojim je prolazio Zavadlav nakon zločina.

Zavadlava dovode iz zatvora u Gospiću, a ispred splitskog suda je i dalje osiguranje kao i dosad kada je dolazio na sud. Naime, jedna od žrtava, mladić kojeg je Filip Zavadlav ubio bio je pripadnik Torcide, omiljeni član navijačke skupine, pa je sigurnosna procjena bila da postoji eventualna opasnost od nekakve osvete.

Zavadlav se tereti za trostruko teško ubojstvo, da je početkom ove godine u Velom Varošu u 'pola bijela dana' rafalima iz Kalašnjikova likvidirao Juricu Torlaka, Marina Bobana te Marina Ožića Paića, 'u cilju bezobzirne osvete prema većem broju osoba iz narkomanskog kruga koji su iznuđivali, prijetili i fizički napadali njegovog brata i njega osobno', kako stoji u optužnici.

Suđenje je, dobrim dijelom zahvaljujući korektnom ponašanju odvjetnika Šerića, brzo napredovalo te se zapravo došlo gotovo do samog kraja – preostaje još eventualno ispitivanje jednog svjedoka te potom uzimanje obrane optuženog, a nakon završnih riječi tužiteljstva i obrane slijedi proglašenje presude u jednom od najšokantnijih zločina koji su se dogodili na ovom području.