Obavijesti

News

Komentari 21

Sudi joj se za najveći požar u 2019., sad je izašla na slobodu

Sudi joj se za najveći požar u 2019., sad je izašla na slobodu
1

Nakon što je u istražnom zatvoru provela šest mjeseci, sud je na slobodu pustio ženu optuženu za potpaljivanje požara u Dubravi kod Šibenika. Dok joj se suđenje nastavlja, mora se redovito javljati policiji...

VIDEO

Marija Junaković, 53-godišnjakinja kojoj se na Općinskom sudu u Šibeniku sudi zbog potpaljivanja najvećeg prošlogodišnjeg požara u Hrvatskoj, onog u Dubravi kod Šibenika, puštena je u četvrtak, uz mjere opreza, iz istražnog zatvora gdje je provela šest mjeseci, piše Šibenski

Sudsko vijeće predvođeno sutkinjom Dijanom Jakoliš okrivljenici je odredilo mjere opreza uz obavezu da se jednom tjedno javlja u policijsku stanicu. 

Suđenje je pak nastavljeno u četvrtak, kada je svjedočio Dragan Njegić, inspektor zaštite od požara, koji je rekao da je na očevid pozvan tek deset do petnaest dana nakon izbijana požara u Dubrovi kod Šibenika što, kaže, nije baš uobičajeno. 

Piromanka tvrdi da je na rubu živčanog sloma: 'Ne jedem...'
Piromanka tvrdi da je na rubu živčanog sloma: 'Ne jedem...'

- Došli smo na mjesto gdje se nalazi klesarska radionica Kebo, gdje je po našoj procjeni bio početak požara. Od tog mjesta ravnali smo se prema pravcu puhanja vjetra u vrijeme izbijanja požara. Opožarena površina bila je oko 500 metara do ceste koja vodi prema cesti Dubrava-Perković. Nismo našli nikakve materijalne dokaze niti išta što bi mogli povezati s požarom, a u međuvremenu je padala i kiša, rekao je Njegić. 

Na terenu je zatekao neuobičajenu situaciju s obzirom da je početak sljedeće opožarene površine bio udaljen od 120 do 150 metara od završetka prijašnjeg traga požara. 

- U tih 120 do 150 metara nije gorjelo ništa, a točno na mjestu početka drugog požara prolazi dalekovod te smo zaključili da se ne može isključiti ni tehnički uzrok tog požara. Nakon dva do tri dana sam s kolegom ponovno otišao na mjesto gdje je požar počeo jer nam je bila čudna nepovezanost između dvije opožarene površine, rekao je. 

Na pitanje odvjetnika okrivljenice Zorana Mataića je li veća vjerojatnost da je taj dan bio jedan ili dva odvojena požara, kazao je da ne zna te da su moguće obje situacije, piše Šibenski

Svjedok je vidio nepoznatog čovjeka na požarištu u Dubravi
Svjedok je vidio nepoznatog čovjeka na požarištu u Dubravi

Nakon Njegića svjedočio je Nenad Bralić koji je 27. srpnja Centru 112 prijavio požar. 

- Išao sam autom iz Južnih Škugora prema Šibeniku i vidio da gori uz cestu. Stao sam i pokušao ugasiti vatru, ali sam shvatio da je nemam čime gasiti. Potom je naišlo auto iz suprotnog smjera. Vozač je stao, a ja sam nazvao 112, no nismo čekali dolazak vatrogasaca, rekao je Bralić. 

Svjedočio je i Franko Rak koji je požar gasio zajedno s Antom Škugorom. Na prošlom ročištu on je posvjedočio da su on i dvojica prijatelja koji su gasili požar vidjeli nepoznatog čovjeka koji je prošao pored njih nakon čega su u neposrednoj blizini opazili panj koji je gorio, dok je sve oko panja bilo je zeleno.

Rak je potvrdio Škugorove navode kazavši da se ne sjeća kako je nepoznati čovjek koji je prošao kraj panja izgledao. Dodao je da je mještanima cijeli tijek požara bio čudan jer taj dan nije puhao jak vjetar, a vatra se širila 'nenormalno brzo'.

Kazao je i da je taj dan na požarištu bilo puno vatrogasaca, vojske i civila, a nepoznati čovjek zapeo im je za oko jer je prolazio putem gdje je vatra gorjela, a nije gasio požar niti je imao bilo kakvu opremu za gašenje.

Požar je tog dana gasio i Lovre Škugor koji je na sudu rekao da on nije vidio nepoznatog muškarca, ali je vidio i fotografirao zapaljeni panj oko kojeg je sve bilo zeleno. 

Na sljedećem ročištu na traženje tužiteljstva bit će saslušan vatrogasni zapovjednik smjene tog 27. srpnja 2019. te zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Volimir Milošević.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"