Obavijesti

News

Komentari 79

"Horvatiću nožem probio srce, a Vučkoviću je zarezao vrat"

"Horvatiću nožem probio srce, a Vučkoviću je zarezao vrat"
4

Dvije od sedam rana koje je Šapić ispred noćnog bara zadao Alvinu Horvatiću su bile kobne. Za drugog mladića, Dejana Vučkovića bila je kobna jedna porezotina

VIDEO

Sedam rana od kojih dvije smrtonosne Boško Šapić (21) je nožem zadao svom suparniku Alvinu Horvatiću (23), dok je njegovu prijatelju Dejanu Vučkoviću (21) zadao jednu reznu ranu na vratu, kobnu po njegov život, ustvrdili su liječnici specijalisti sudske medicine dr. Stjepan Gusić i dr. Kristijan Bečić koji su nad tijelima ubijenih mladića izvršili obdukciju, a koji su u utorak u nastavku suđenja ispitani na Županijskom sudu u Karlovcu. Podsjetimo, Šapića se tereti da je zbog ljubomore, prošle godine u studenom ispred noćnog bara Heart u Vojišnici nožem usmrtio Horvatića, bivšeg dečka tadašnje djevojke Viktorije Jakuš Mejarec i njegova prijatelja Vučkovića. Vještak dr. Gusić je kazao da je preminuli Horvatić zadobio sedam rana, dvije na leđima, dvije na prsima, jednu bočnu, jednu na dlanu i jednu na nadlaktici, od kojih su dvije bile smrtonosne.  

Horvatića je nožem ubo u srce

- Na tijelu pokojnog Alvina Horvatića sam utvrdio pet ubodnih i dvije rezne rane. Ubodna rana u predjelu lijeve strane prsišta uz 4. rebro duboka je devet centimetara i probila je srce. Rana s bočne strane grudnog koša između 8. i 9. rebra, također duboka devet centimetara ozlijedila je pluća. Obje rane su same po sebi teške i opasne po život, a koje su na kraju i dovele do iskrvarenja, dok su ostale rane mogu okvalificirati kao lakše. Sve su nastale nožem ili predmetom sličnom nožu. Horvatić je u vrijeme smrti bio u pijanom stanju s koncentracijom alkohola od 1,60 promila u krvi, te 2,24 promila alkohola iz uzorka urina. Oštećeni je u odnosu na okrivljenika u trenutku nastanka ozljeda bio okrenut leđima, te sučelice, dok je ozljeda na rukama obrambena. Iako je nemoguće utvrditi redoslijed nastajanja rana za pretpostaviti je da je da su smrtonosne rane posljednje zadane. – kazao je dr. Stjepan Gusić.       

Vučkoviću je zarezao vrat

Ozljedu na tijelu preminulog Dejana Vučkovića vještačio je dr. Bečić koji je kazao da je preminuli zadobio samo jednu ozljedu koja je bila smrtonosna.  

Pregledom tijela je utvrđena jedna rezna rana na lijevoj bočnoj strani vrata duga 4,5 centimetara na koju se nastavlja ubodni kanal od 11 centimetara koji završava u vršku lijevog plućnog krila, a u kojoj je ozlijeđen vratni mišić i presječena je pretključna arterija. Oštećeni je bio u trijeznom stanju, u uzorcima krvi i urina je imao tek nešto malo koncentracije alkohola  – kazao je dr. Bečić.

Ispitivanjem novih vještaka i svjedoka u srijedu se nastavlja suđenje, a najavljena je i rekonstrukcija događaja. 


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 79
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.