Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
268 komentara

'Šuica zaradila 7 milijuna kn, a imovina joj je 5 puta vrednija'

Gledam ukupne moguće prihode Dubravke Šuice, ona nije imala prihoda prije 2000 godine (iz čega slijedi da joj je prvo radno mjesto s 40 godina što je čudno samo po sebi), piše Rakar

Zagreb: Sjednica Odbora za europske poslove o kandidatkinji RH za člana Europske komisije
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
268 komentara

Informatički stručnjak Marko Rakar izračunao je prihode Dubravke Šuice od 2000. godine do danas i došao do iznosa od 7 milijuna kuna:

- Gledam ukupne moguće prihode Dubravke Šuice, ona nije imala prihoda prije 2000 godine (iz čega slijedi da joj je prvo radno mjesto s 40 godina što je čudno samo po sebi). Ovaj graf predstavlja 21.000 kuna neto u doba sabora i gradonačelnikovanja i 49.850 kuna za EU parlament razdoblje. Sve skupa zajedno zbrojeno, pod pretpostavkom da niti lipe nije utrošila na bilo što drugo daje 7.099.500,00 kuna. Ovo su maksimalno optimistični iznosi, objektivno su manji (i za saborsko razdoblje ali i za EU parlament), napisao je Rakar i dodao:

- Eh sada, dio njezine imovine proizlazi iz rasta cijena nekretnina, dio prihoda dolazi od supružnika a možda je nešto i naslijedila. Ali kada imaš 5 milijuna eura nekretnina, auta i brodova onda imaš i pripadajuće troškove održavanja i posjedovanja, tako da je tih pet milijuna eura imovine nekoliko puta više od mogućih prihoda umanjenih za rashode u tom razdoblju i čine se nevjerojatnim čak i da je ona investicijski genije (a to svi znamo da nije).

Foto: RK Đakovo

Plenković brani Šuicu

Premije Plenković branio je u petak hrvatsku kandidatkinju za članicu Europske komisije Dubravku Šuicu da je "deklarirala sve što je trebala deklarirati", a nevladinu organizaciju koja traži objavu njezine imovinske kartice optužio da "glumi neovisnu udrugu". 

Udruga Gong zatražila je od Šuice da zaustavi višegodišnja nagađanja o porijeklu svoje imovine koja je, prema medijima, vrijedna pet milijuna eura.

"Ta gospoda koja glume neovisnu nevladinu udrugu, a u biti rade jednu političku akciju i očito ne poznaju proceduru niti znaju što je gospođa Šuica već napravila", izjavio je Plenković RTL-u. 

Predsjednički kandidat Miroslav Å koro doÅ¡ao u Knin na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti ŠKORO NA FACEBOOKU: 'Javno pozivam Šuicu da objavi svoju imovinsku karticu...'

Upitan zašto Šuica ne objavi imovinsku karticu, Plenković kaže da će svi dokumenti biti na službenim stranicama EK-a nakon njezina izbora za potpredsjednicu komisije i povjerenicu zaduženu za demografiju i demokraciju. 

Saslušanje bivše gradonačelnice Dubrovnika, zastupnice u Hrvatskom saboru i europarlamentarke održat će se 3. listopada u Europskom parlamentu. 

IMOVINSKA KARTICA ŠUICE GONG morao dati izjavu izvan Sabora: 'Premijer je eurofoban'

- Gospođa Šuica je, kome je trebala, deklarirala sve što je trebala deklarirati, rekao je Plenković i ponovio Šuičino objašnjenje porijekla imovine kada su je ranije ovoga mjeseca saslušavali zastupnici u Saboru. 

- Suprug gospođe Šuice je gotovo 40 godina pomorac i između ostalog kapetan duge plovidbe, izjavio je premijer. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message