Obavijesti

News

Komentari 167

Sumamed, dezinficijens u krv: Koju će metodu i sam isprobati?

Sumamed, dezinficijens u krv: Koju će metodu i sam isprobati?
1

Sada kada su Trump i njegova prva dama pozitivni na koronu, javnost se pita hoće li iskoristiti neki od svojih 'čudesnih lijekova' za svoje izlječenje?

VIDEO

Američki predsjednik Donald Trump najveći je pokretač dezinformacija o covidu u svijetu, pokazala je studija sveučilišta Cornell. Tim s Cornella, jednog od najuglednijih američkih sveučilišta, analizirao je 38 milijuna članaka objavljenih na engleskom jeziku u tradicionalnim medijima diljem svijeta od 1. siječnja do 26. svibnja ove godine. 

Identificirali su 522.472 novinska članka u kojima su se ponavljale ili pojačavale neistinitosti povezane s pandemijom koronavirusa ili, kako to naziva Svjetska zdravstvena organizacija - "infodemijom". Dezinformacije su svrstane u 11 kategorija, od teorija zavjere i napada na najuglednijeg američkog epidemiologa Anthonyja Faucija do ideje da je virus kinesko biološko oružje. 

POGLEDAJTE VIDEO Trumpove najveće laži o tom virusu:

Pokretanje videa...

Trump ima koronu 01:02

No daleko najpopularnija tema je ona koju su autori nazvali "čudesnim lijekovima", se pojavila se u 295.351 članku - više nego svih ostalih deset zajedno. 

Najveća 'navala' na "čudesne lijekove" bila je nakon Trumpove tiskovne konferencije 24. travnja kada je naglas razmišljao o ubrizgavanju dezinficijensa u krv kao lijeku za koronavirus. Slično se dogodilo kada je promovirao nedokazano liječenje hidroksiklorokinom.

Sada kada su on i Melania pozitivni na koronu, javnost se pita hoće li iskoristiti neki od svojih 'čudesnih lijekova' za svoje izlječenje? 

Liječnici u šoku: 'Trumpove ideje za koronu nisu normalne'
Liječnici u šoku: 'Trumpove ideje za koronu nisu normalne'

Liječio bi dezinficijensom i UV zrakama

Prije nekoliko mjeseci zaprepastio je medicinsku zajednicu rekavši da bi se korona virus mogao liječiti ubrizgavanjem dezinfekcijskog sredstva u pacijente.

Trump je na svojoj redovnoj presici tako predložio ubrizgavanje izopropilnog alkohola u tijelo, ali njegovo izlaganje nije tu stalo, pa je nastavio s idejom o zračenju tijela bolesnika od korona virusa UV-zrakama.

Predsjednika SAD-a su tada poslušali neki  njegovi sugrađani, a naravno da taj pokus - nije dobro završio.

Lijek za malariju nije mu pomogao da ne dobije koronu

U svibnju je otkrio kako uzima idroksiklorokin, lijek za malariju, kao preventivu protiv zaraze korona virusom. Trump je već ranije promovirao ovaj lijek kao potencijalni lijek za korona virus, a počeo ga je konzumirati unatoč upozorenjima stručnjaka oko njegove upotrebe.

Studije su pokazale da on ne pomaže u liječenju zaraze Covidom-19, a Trump je otkrio kako je pitao i liječnika Bijele kuće je li u redu uzimati taj lijek, a ovaj mu je odgovorio da nastavi ako to želi.

 - Uzimam ga već tjedan i pol, a i dalje sam tu. Bili biste iznenađeni koliko ga ljudi konzumira, naročito radnici hitnih službi na prvoj crti obrane od virusa. Čuo sam puno dobrih priča o tom lijeku - iznenadio je javnost Trump.

Ljudi, ne radite ovo! Trump na svoju ruku pije lijek za malariju
Ljudi, ne radite ovo! Trump na svoju ruku pije lijek za malariju

Reklamirao je i hrvatski lijek 

Prije pola godine objavio je da postoji 'magična' kombinacija lijekova koji daju nadu u liječenje korona virusa.

Radi se o antibiotiku azitromicinu odnosno Sumamedu. Njega prepisuju za liječenje infekcije dišnih puteva i mekih tkiva. Otkriven je u Zagrebu, u tadašnjem istraživačkom centru Plive 1980.

Liječio je koronu i plazmom

Trump je negdje krajem kolovoza izvijestio da je Američka uprava za hranu i lijekove izdala odobrenje za hitnu upotrebu konvalescentne plazme za liječenje korona virusa kod hospitaliziranih pacijenata.

- Ovo je povijesni dan kada je u pitanju korona virus. Riječ je o liječenju konvalescentnom plazmom. Ovo nema veze s politikom. Radi se o životu i smrti - rekao je Trump na konferenciji.

'Preporučam Domestos 0,5 l svakih 8 sati, natašte'

Da se razumijemo, Trumpu i njegovoj prvoj dami želimo brz oporavak, no zanimljivo će biti popratiti hoće li koju od ovih čudotvornih metoda liječenja koje je predlagao, probati sam predsjednik SAD-a.

Nakon njegovog savjeta o ubrizgavanju izbjeljivača, porastao je broj trovanja u SAD-u. Da je ljudima preporučio da protiv korone uzmu pola litre Domestosa, svakih 8 sati, natašte, bilo bi nekih koji bi to probali...

Trump ima blage simptome, nalik prehladi: Pelosi čeka rezultat testa, Pence negativan
Trump ima blage simptome, nalik prehladi: Pelosi čeka rezultat testa, Pence negativan

Hoće li sada, kada je zaražen, više shvatiti da drži važnu poziciju u svjetskoj politici i da ne može lupetati neprovjerene informacije nad kojima se znanstvenici 'križaju'?

Živi bili pa vidjeli. Nećemo puno čekati, izbori su blizu, drugi mandat kuca na vrata.

Možda je i vijest o njegovoj zarazi samo jedan veliki 'fake news' jer mu se ne da ići na sučeljavanja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 167
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa