News

Komentari 0

Sumnjaju na terorizam: Bacili bombu na bosansku policiju

Nešto poslije ponoći u utorak zabilježena je eksplozija na krovu pomoćne zgrade smještene uz središnji dio policijske postaje. Sumnja se na novi teroristički napad

Na policijsku postaju u mjestu Zavidovićima u središnjoj Bosni u noći između ponedjeljka i utorka bačena je eksplozivna naprava, a sumnja se kako je u pitanju novi teroristički napad, potvrđeno je u utorak ujutro iz policijskih izvora.

Iz Ministarstva unutarnjih poslova Zeničko-dobojske županije pod čiju nadležnost spadaju i Zavidovići potvrdili su kako je istragu o cijelom slučaju preuzelo Tužiteljstvo BiH koje ima isključive ovlasti nad kaznenim djelima terorizma.

- Postoje indicije da u ovom slučaju ima elemenata kaznenog djela terorizma te je postupanje u ovom slučaju preuzelo Tužiteljstvo BiH, koje će i voditi daljnju istragu i po čijem nalogu je formiran zajednički tim Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), Federalne uprave policije i Ministarstva unutarnjih poslova Zeničko-dobojske županije koji će raditi na prikupljanju operativnih saznanja, te identificiranju i lociranju počinitelja - stoji u priopćenju županijskog MUP-a.

Prema dostupnim informacijama nešto poslije ponoći zabilježena je eksplozija na krovu pomoćne zgrade smještene uz središnji dio policijske postaje. U toj je zgradi smještena služba za izdavanje osobnih dokumenata.

Ozlijeđenih u eksploziji nije bilo no pričinjena je materijalna šteta čiji se razmjeri utvrđuju.

Prošlog tjedna teroristički napad počinjen je u Sarajevu gdje je radikalni islamist Enes Omeragić ubio dvojicu pripadnika oružanih snaga BiH.

Najčitaniji članci