News

Komentari 8

Sumnjivac za nestanak Maddie u zatvoru zbog silovanja: Žrtva je bila turistkinja (72) iz SAD-a

Sumnjivac za nestanak Maddie u zatvoru zbog silovanja: Žrtva je bila turistkinja (72) iz SAD-a

Pretpostavlja se da je osumnjičeni živio tako što je krao po turističkim apartmanima u okolici, te da je tako i došao do apartmana McCannovih i oteo Madeleine. Nije to planirao, oteo ju je kad ju je ugledao

Osumnjičeni u slučaju nestanka Madeleine McCann trenutačno služi 7-godišnju kaznu zatvora zbog silovanja 72-godišnje Amerikance. Nijemac (43) prošle je godine osuđen u Braunschweigu zbog silovanja koje je počinio u Portugalu 2005. godine, javlja Daily Mail.

POGLEDAJTE VIDEO Madeleine su tražili i prateći priču iz 24sata

Živio je u Algarveu između 1995. i 2007. godine, uključujući i dvije godine života u kuću između Lagosa i Praie da Luz. Samo dvije godine prije Madeleineninog nestanka, njemački kriminalac silovao je američku turistkinju.

Otkriveno je da je riječ o osumnjičenom provalniku, dileru droge i pedofilu koji je živio nekih tri kilometra od apartmana iz kojeg je nestala Madeleine, 3. svibnja 2007. godine.

Od ranije ima dvije tužbe za seksualno uznemiravanje dviju djevojčica, ali sumnjaju da je lista njegovih seksualnih zločina puno duža.

Pretpostavlja se da je osumnjičeni živio tako što je krao po turističkim apartmanima u okolici, te da je tako i došao do apartmana McCannovih i oteo Madeleine, navodi tužiteljstvo Braunschweiga.  

Scotland Yard ipak i dalje inzistira da se slučaj Madeleine McCann vodi kao nestanak, ali njemačka policija misli drukčije.

- Postoji konkretan razlog radi kojeg vjerujemo da postoje i drugi ljudi osim osumnjičenog, koji imaju konkretna saznanja o mjestu zločina, kao i saznanja, ako do toga dođe, gdje je tijelo zakopano. Pozivamo te ljude da nam se jave i podijele s nama informacije koje imaju. 

POGLEDAJTE VIDEO: Slučaj pred razrješenjem

Dodaju kako nisu isključili da je motiv zločina seksualnog karaktera. Prema njihovim navodima, misle da je osumnjičeni provalio u apartman u kompleksu Ocean Club gdje je Maddie bila s roditeljima na ljetovanju, te da ju je odlučio oteti tek kad ju je vidio.

Jučer je objavljeno da to vjerojatno nisu jedini seksualni zločini koje je počinio dok je živio u Portugalu. Susjedi kao opisuju kao stalno 'bijesnog' prodavača automobila koji je samo odjednom nestao, a iza sebe u stanu je ostavio cijelu kolekciju perika, haljina i egzotične odjeće. Navode da je oko kuće skupljao staru automobilsku kramu i otpad, kojeg je otkupljivao i preprodavao kako bi zaradio nešto novca.

Osim toga, policija ima podatke da je osumnjičeni o nestanku Madeleine McCann često diskutirao po raznim chat roomovima na internetu.

Najčitaniji članci