Obavijesti

News

Komentari 44

'Šumski požari bit će sve veći, a temperatura će rasti i rasti...'

'Šumski požari bit će sve veći, a temperatura će rasti i rasti...'

Stručnjaci upozoravaju kako bi šumski požari mogli postati sve češći i sve veći, a uragani sve jači i jači. Upravo situacija oko takvog zatopljenja zahtjeva veći oprez kako bi se i prirodu i ljude zaštitilo od požara...

VIDEO

Stručnjaci već godinama upozoravaju kako moramo ozbiljno shvatiti globalno zatopljenje i uhvatiti se u koštac s njim. Dokazi o zatopljenju i njegovom razornom učinku, nažalost, svuda su oko nas.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:04

Svaki mjesec probija rekorde po visini prosječne temperature, a stručnjaci smatraju da će globalne temperature porasti za dva stupnja do 2050. godine. NASA-ini stručnjaci upozoravaju da se Zemlja zagrijava nevjerojatnom brzinom i  gotovo nema nikakve šanse da svijet ostane u granici zagrijavanja dogovorenoj na velikoj konferenciji u Parizu.

Prosječni rast temperature iznad prosjeka zabilježenih 'prije industrijskog doba' ovom je godinom već dostigao 1,38 stupnja Celzija, što je posve blizu famoznoj '1,5' granici.

Ledenjaci će se nastaviti topiti zbog čega će rasti razina mora. Uz to, urodi će biti sve slabiji, a smanjit će se i dostupnost pitke vode.

Stručnjaci su više puta upozoravali da treba proglasiti 'klimatsku krizu' jer daljnje povećanje temperature može biti katastrofalno za planet.Nažalost, nekim vrstama moglo bi prijetiti i izumiranje.

Međutim, opasnost od otapanja leda nije jedina opasnost globalnog zatopljavanja.

Stručnjaci upozoravaju kako bi šumski požari mogli postati sve češći i sve veći, a uragani sve jači i jači.

Upravo situacija oko takvog zatopljenja zahtjeva veći oprez kako bi se i prirodu i ljude zaštitilo od požara. Biljke postaju sve suše pa je zapaljenje vrlo lako.

Ljudski utjecaj na globalno zatopljenje više nije upitan što je potvrdilo i izvješće s UN-ovog Panela o Klimatskim promjenama iz 2014. godine.

Nažalost, istraživanje 'Istina o klimatskim promjenama' iz 2016. pokazalo je da globalni porast temperature većinu ne zabrinjava. Smatraju da je taj pojam previše 'apstraktan', 'dalek' i 'kontroverzan'. Neki idu toliko u krajnost da niječu globalno zatopljenje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 44
VIDEO

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...
PROGNOZA

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...

Za četvrtak i petak prognoziraju dosta nestabilno vrijeme, pogotovo četvrtak kad je za skoro cijelu Hrvatsku upaljen žuti alarm zbog grmljavinskog nevremena

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom
Detalji napada poskoka kod Vrgorca: 'Mama je bila smirena, u Splitu su joj dali terapiju'
'STABILNO JE'

Detalji napada poskoka kod Vrgorca: 'Mama je bila smirena, u Splitu su joj dali terapiju'

Ono što je zanimljivo je da se otrovnica kreće u radijusu od pedesetak metara i da nikada nije sama. Pravilo kako je uglavnom njeno stanište u kamenjaru više ne vrijedi jer se može pronaći i u gustoj šumi gdje je hladovina