Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Suočio se sa Smiljanom? Tatu Fredija 2004. osudili za nasilje

Otprilike godinu dana prije nego što je službeno prijavljen nestanak Jasmine Dominić, čije je tijelo 16. veljače pronađeno u zamrzivaču obiteljske kuće njezine sestre, otac je osuđen zbog nasilja u obitelji

Foto: PIXSELL/24sata
57 komentara

Pokojni Martin Dominić zvani Fredi, otac Smiljane Srnec, koja je osumnjičena za ubojstvo sestre Jasmine prije 19 godina i trenutačno je u pritvoru, bio je osuđen radi obiteljskog nasilja 2004. godine, javlja emeđimurje

Detalji tog slučaja na žalost nisu dostupni jer su spis o predmetu uništili sukladno odredbama sudskog poslovnika o čuvanju i izdvajanju arhivske građe - naime, prekršajni spisi čuvaju se do pet godina nakon pravomoćnog okončanja postupka, nakon toga se uništavaju.

POGLEDAJTE VIDEO:

Nemoguće je, dakle, bez svjedočenja nekoga od članova obitelji - majke Katarine i kćeri Smiljane - rasvijetliti tko je do ukućana bio žrtva obiteljskog nasilja u razdoblju između Jasminina nestanka 2000. godine i dana kad je nestanak službeno prijavljen policiji pet godina kasnije, kao što je nemoguće utvrditi je li obračun oca Fredija i nekog od ukućana imao veze s Jasmininim nestankom, odnosno s činjenicom da je netko od članova obitelji najvjerojatnije sudjelovao u ubojstvu, ili je barem znao nešto o tome da je leš 23-godišnje djevojke bačen u ledenu škrinju u šupi.

ŠOK U VARAŽDINU Smiljanu su doveli u lisicama u banku: 'Prošli su me trnci...'

Ta je ledena škrinja kasnije, kao što smo već pisali, transportirana unutar kuće uz pomoć vatrogasaca zbog poplava.

Još jučer prijatelji pokojnog oca Smiljane i Jasmine Dominić posvjedočili su da su i oni jednom prilikom sudjelovali u iznošenju škrinje.

- Pitali smo Martina da izvadimo meso iznutra da nam bude lakše nositi, ali on je rekao: To nije moguće - ispričali su prijatelji pokojnog oca za "Međimurske novine".

NOVI DETALJI STRAVE U MEĐIMURJU Je li tata znao? 'Nije dao da otvorimo i ispraznimo škrinju'

Koliko god da su svjedočanstva mještana i susjeda oca čitavo vrijeme spominjala u pozitivnom kontekstu, kao dobričinu, iz dana u dan čini se sve vjerojatnije da je možda ipak znao kako je tijelo Jasmine, koju je od milja nazivao "moja Jaca", bačeno u zamrzivač.

No ostaje nerazjašnjeno je li osuđen za obiteljsko nasilje zbog toga što se odlučio suočiti sa Smiljanom sumnjajući da je nešto učinila sestri, kao što je znao pričati u seoskom kafiću, ili je u pitanju bilo nešto drugo...

Možda vas zanima i ovo:
Message