Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

Superbaka iz Pule pleše salsu, skija i još će upisati Cambridge

Preboljela je rak bubrega, crijeva i jetre iako je odbila kemoterapije. Obožava fejs, a uskoro izdaje knjigu o samoizlječenju. Ima četvero djece, petero unučadi i praunuke

Duško Marušić/PIXSELL
Foto: Duško Marušić/PIXSELL

Živim punim plućima. Suprug mi je prije deset godina umro u zagrljaju i rekao: ‘Pleši, uživaj i živjet ćeš do 105.’. Dvije godine poslije zaljubila sam se u salsu, kaže Vanja Andriollo (73) iz Pule.

Uzima privatne sate i svaki dan pleše po nekoliko sati. Kaže da se osjeća kao da ima 23 godine. No prije četiri godine nije se sve činilo tako sjajno. Usred plesa oduzeo joj se donji dio tijela i dijagnosticirali su joj rak bubrega.

- Izvadili su mi desni bubreg. Nakon dvije i pol godine otkrili su i metastaze na debelom crijevu i jetri. Izvadili su mi 22 centimetra crijeva i dobar dio jetre. Preventivno su mi uklonili i žuč - ispričala je ova vitalna baka.

Ipak je odbila kemoterapije i zračenja te se preselila sinu u London. Izliječila se graviolom, prirodnim lijekom stabla iz Amazone.

- Liječnici me smatraju čudom. Izdajem knjigu o samoizlječenju jer sam živi primjer da je to moguće. Treba samo vjerovati u sebe, zdravo se hraniti i uživati u svakom trenutku - priča Vanja, koja živi na relaciji Pula - London. Kaže da je ples drži na životu i da može plesati satima. Nakon što je oboljela, kaže, pronašla je sebe i odlučila živjeti bez stresa. Već više od godinu dana nema znakova bolesti.

- Neću stati i upisujem Cambridge, studij koji traje tri godine. Zanima me i pisanje autobiografije na engleskom. Obožavam biti na ‘fejsu’ i imam puno prijatelja s kojima se dopisujem. I skijanje mi je velika ljubav - kaže energična Vanja. 

Njezin trener plesa Fabris Radin oduševljen je Vanjinim plesnim i skijaškim umijećem.

- Ove godine je grupa plesača bila na Rogli na skijanju i mnoge je posramila. Energije i volje ima više nego ja. Ona je čudo - sa smiješkom je rekao Fabris.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message