Obavijesti

News

Komentari 44

Suprug je u zatvoru, a policija još ne zna tko je ubio Jelenu

Suprug je u zatvoru, a policija još ne zna tko je ubio Jelenu
1

Određen mu je pritvor od 30 dana. Sumnjaju da je ipak on ubio Jelenu u njihovoj kući i potom je bacio u kanal uz nasip, te da mu je u svemu pomogao otac Vladimir

VIDEO

Njeno je tijelo pronađeno u vodi, u kanalu ispod nasipa u beogradskom naselju Crvenka. Pet metara dalje našli su joj i trenirku, tenisicu, mobilni telefon, a psi tragači otkrili su i tragove krvi.

Bilo je to 3. travnja 2016. godine. Folk pjevačica Jelena Marjanović (32) izudarana je oko 30 puta po glavi tupim predmetom. Iza sebe je ostavila neutješnu kćerkicu Janu (5).

Jelena je dan prije nego su je ubili bila sa svojom mezimicom i suprugom Zoranom (39) na nasipu. Kao i obično, otišla je trčati, a Zoran i Jana su odlučili ostati u prirodi kako bi ju pričekali dok ne završi trening.

- Trči od rampe do nasipa i tako nekoliko krugova. Parkirao sam auto na početku staze. S Janom sam se igrao na poljani dok je trčala. Kada smo krenuli prema njoj, nije je bilo nigdje. Jelena se svojoj majci javila na pola staze i rekla da će doći nakon trčanja i donijeti hranu. Bila je raspoložena, sve ok, niti je alkoholičar, niti je suicidan lik, jedno normalno biće, obiteljska žena - rekao je nakon Jeleninog nestanka njen suprug, skladatelj Zoran Marjanović. Dodao je i da nisu imali nikakve dugove niti se kreću u sumnjivim krugovima. Nakon sat vremena obitelj i prijatelji krenuli su je tražiti, no bez uspjeha.

U potragu se uključila i policija, a nakon manje od 24 sata pronašli su njeno tijelo na nasipu. Zoran je završio na ispitivanju. Policija je tad ispitala i Zoranovog oca te 13-godišnjeg sina iz prvog braka. Zorana su u policiji zadržali puna dva dana. Dvaput je prošao poligrafsko ispitivanje. Policiji je bilo sumnjivo to što se nisu poklapale njegove izjave i izjave svjedoka. On tvrdi da je nakon nestanka supruge tim dijelom beogradske Borče išao pješice, dok svjedoci tvrde da su ga vidjeli u automobilu. Policija je pregledala i Jelenin mobitel i našla poruke koje je razmjenjivala sa suprugom, a koje su ukazale na ljubomoru.

Bračni par se navodno svađao, a nakon što je pronađeno mrtvo tijelo njegove supruge Zoran se navodno htio ubiti. S druge strane, njena strina Goca Krsmanović tvrdi da Jeleni u braku nije bilo tako lijepo kao što to Zoranova obitelj prikazuje. Uskoro su u javnost počele izlaziti razni bizarni detalji cijelog slučaja, a policija je gotovo na dnevnoj bazi počela privoditi ljude. Prvi je na meti bio Nebojša Rojko zvani Vihor, policiji od ranije poznat zbog kriminalnih radnji. Nestao je baš kada su ga željeli odvesti na ispitivanje. Rojko je živio nekoliko stotina metara od mjesta gdje se dogodilo ubojstvo.     

Uspjeli su ga uhititi u travnju 2016. Međutim, ubrzo su ga pustili. Ispričao je da ga je policija u Srbiji ispitala i da je prošao poligraf te da su se prema njemu odnosili korektno. A onda je stigao i šokantni nalaz obdukcije.

Pokazao je da je nesretna žena u vodi bila samo tri sata prije no što su je istražitelji našli, što ukazuje na to da ju je ubojica oteo i ubio na drugom mjestu i tek drugi dan bacio u vodu. Najvjerojatnije da umiri javnost, policija je objavila da ima novog sumnjivca. Snimile su ga kamere u blizini mjesta zločina na dan ubojstva, a policija je prema snimkama izradila fotorobot. Fotografija prikazuje mladića na biciklu koji nosi sivu majicu s kapuljačom i oko 30 mu je godina, piše Kurir. Također traže i stariji plavi BMW s kojim je najvjerojatnije pobjegao. Na fotorobot su svi zaboravili nakon što se na Jeleninom grobu pojavio novi sumnjivac. Došao je na dan kada se tamo okupila i cijela Jelenina obitelj kako bi obilježila 40 dana od njenog ubojstva. Kako ga nitko od obitelji nije poznavao, policiji je to bio dovoljan znak za uhićenje.

- Došao sam jer mi je teško - mrmljao je mladić kroz suze cijelim putem. I njega su ubrzo pustili, shvativši da se radi samo o deprimiranom fanu. Istraga se nastavila. Na tangama ubijene pronađeni su tragovi DNA. U javnost je izašao podatak da policija sada već zna tko je ubojica te da će ga uskoro uhititi zajedno s još dva njegova pomagača. Ništa od toga nije se dogodilo. Sumnja je opet pala na Zorana Marjanovića. Nagađali su da ju je izmasakrirao kod kuće, u kadi. Ubojica je Jelenu udario u potiljak, a kad je počela zapomagati, pojačao je glazbu i nastavio je udarati čekićem dok nije umrla, otkrila je tada policija. Zapomaganje i vrisku nitko od susjeda u Borči nije čuo jer je u studiju u sklopu njene kuće bila pojačana glazba. Jelena je ubijena s devet udaraca tupim predmetom u glavu. Kao motiv srpski tisak navodi pismo koje je pjevačica dobila nekoliko dana prije.

- Poštar je donio pismo koje je bilo naslovljeno na Jelenu, ali ga je Zoranov brat Miloš navodno otvorio i pročitao. Ispostavilo se da se Jelena na ostavinskoj raspravi poslije očeve smrti odrekla stana u centru Beograda koji se vodio na njega. Marjanovići su je napali govoreći joj “Kako se možeš odreći stana u Beogradu? Znaš li koliko vrijedi?”, ispričao je rođak pjevačice. Ona im je navodno rekla da njoj stan ne treba, a oni su je još više napali. Kasnije se požalila majci i rodbini na to. Zoranov brat također je postao sumnjiv. Alibi za dan Jelenina ubojstva bio mu je vrlo upitan. Policiji je rekao da je tada spavao u svom krevetu, ali niko od njegovih ukućana u iskazima to nije mogao potvrditi. Iako je utvrđeno da je Milošev mobitel 2. travnja 2016. godine u razdoblju od 15 do 18 sati bio u obiteljskoj kući, policija sumnja da ga je on namjerno ostavio tamo, a da je za to vrijeme uklanjao tragove zločina i možda bacio tijelo ubijene Jelene u kanal na nasipu u Borči. Na ovu sumnju policiju su naveli vrlo neuvjerljivi i nervozni Miloševi iskazi na brojnim ispitivanjima.

On je tako neposredno pred uhićenje brata Zorana, na jednom informativnom razgovoru u prostorijama beogradske policije, pritisnut oko alibija, počeo plakati. Na kraju su ga pustili.

U međuvremenu je umrla majka ubijene pjevačice, njezina svekrva je osuđena za nadrilječništvo, a njezin Zoran se pojavio u reality programu na Pink Televiziji. U njega je ušao da bi, kako je rekao, ispričao istinu o sebi i ubojstvu svoje supruge. Reality je napustio jer mu je socijalna služba dala rok od osam dana da izađe ili će mu u protivnom oduzeti starateljstvo nad kćeri Janom. Show mu je donio veliku popularnost i velik broj obožavateljica. Međutim, uskoro ga je zasjenila vlastita majka. Zorica Marjanović, svekrva ubijene Jelene, navodno se bavi bioenergijom i nadriliječništvom. Od Jeleninog ubojstva niti jednom se nije pojavila u javnosti, nije dala ni jednu izjavu, čak nije došla snahi na sahranu, što je mnogima zapalo za oko i izazvalo niz kontroverzi. Njen suprug Vladimir novinarima je rekao kako mu žena nije bila na sprovodu žaleći se kako je na groblju loša energija. U medijima se tako pojavila i vijest da je Jelena ubijena u sektaškom obredu kojeg je organizirala upravo Zorica. Nadriliječnicu ipak nikada nisu uhitili. Privedena je tek njena imenjakinja, Zoranova ljubavnica. Otkrilo se kako je Marjanović poznavao Zoricu Mitrović i prije ubojstva supruge Jelene iako je govorio da to nije istina, a doznalo se i da je išao kod nje svega par sati nakon sprovoda ubijene supruge. Policija sada provjerava je li i ona umiješana u okrutno ubojstvo.

Prije nekoliko dana, točnije 15. rujna, policija je opet uhitila Zorana Marjanovića. Određen mu je pritvor od 30 dana. Sumnjaju da je ipak on ubio Jelenu u njihovoj kući i potom je bacio u kanal uz nasip, te da mu je u svemu pomogao otac Vladimir. On od prvog dana istrage stalno komunicira s medijima, a sumnja se da je sina drogirao svaki put kad je ovaj išao na policiju.

- Postoji opravdana sumnja kako je Vladimir Zoranu davao neke narkotike kako bi smirio sina i pokušao mu pomoći da prevari poligraf - priča izvor.

Cijela obitelj pokojne pjevačice nestala je u godinu dana. Najprije joj je umro otac Dušan, pa je onda ostala i bez strica. Ubrzo je preminula njezina baka Pelagija, potom je Jelena ubijena, da bi od raka, ali i tuge za najmilijima preminula i majka Zorica. Bliska rođakinja misli da je na obitelj bačena kletva.     

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 44
VIDEO

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava