Obavijesti

News

Komentari 41

Suprug SDP-ove županice prijetio majci kandidata HDZ-a

Suprug SDP-ove županice prijetio majci kandidata HDZ-a
3

Majka HDZ-ova kandidata za gradonačelnika Zaboka primila je prijeteći telefonski poziv. Zvao je suprug zagorske županice i psovao njezina sina Alena Gereka

VIDEO

Ne znam što bih rekla, još sam u šoku. Bila sam sama u kući s majkom, kada je nešto prije 12.00 zazvonio telefon, ja sam se javila, a glas s druge strane je rekao: ''Ovdje Joža Borovčak, šta se to piše okolo. Je.. mu B.. mater HDZ-ovsku''. Na moje riječi ''Jožek o čemu ti to? Ja sam već 4 mjeseca u gipsu“, opsovao je isto i rekao da će i on biti u gipsu, misleći na mog sina, te ponovno opsovao B.. mater njemu i svim hadezeovcima. Ostala sam u šoku, htjela sam ga pitati o čemu se radi, ali je prekinuo vezu. Nisam očekivala tako nešto od tog čovjeka, znamo se, viđamo se u Zaboku. Jedan obrazovan čovjek ne smije tako govoriti, ne smije se spustiti na takav nivo. Majka koja je bila sa mnom, ima 84 godine i šećeraš je, bila je također šokirana. Ja sam u šoku, ne znam o čemu se radi, već četiri mjeseca vodim bitku da prohodam. Prijavila sam prijetnju policiji, došli su do mene i rekli da to ide preko državnog odvjetništva, ako se odlučim pokrenuti postupak, doći će po mene pomoći mi do policije da dam izjavu i potpišem zahtjev. Ne bih htjela nekome raditi neugodnosti, ali strah me je da se nešto ne dogodi, događaju se mnoge loše stvari, moram nešto poduzeti, rekla nam je napola u plaču Biserka Gerek, majka HDZ-ovog kandidata za gradonačelnika grada Zaboka, koja je bila u kući sama s majkom Ljubicom, kada ju je nazvao muž županice Krapinsko zagorske županije, SDP-ovke Sonje Borovčak. 

Za komentar smo upitali i Alena Gereka, koji nam je rekao da je bio zatečen onim što mu je majka rekla u telefonskom razgovoru te da to samo pokazuje način i razinu ophođenja SDP-ovaca prema građanima županije i grada Zaboka. Prema njemu, nije dovoljno što je premijer Milanović pljunuo  prema građanima Špičkovine, već se sada i muž trenutne županice služi prijetnjama obitelji i zastrašivanjem najniže vrste. 

- Prijetnja je prijetnja, tako ju treba i shvatiti. Iako mislim da je tu posrijedi pokušaj da se zastrašivanjem moje obitelji prikrije nepotizam i zapošljavanje unutar obitelji Borovčak - rekao je Gerek. 

- Prijetnju kao takvu prvo treba dokazati. Muž je vjerojatno razgovarao s gospođom, on je odrasla osoba, ima 66 godina i odgovara za sebe i svoje postupke. On nema veze s politikom, pošteno je zaradio svoju mirovinu, bolestan je i ima visoki tlak. Vjerojatno ga je uzrujao letak kojim se poimence blate članovi naše obitelji, možda je burno reagirao, ali ne vjerujem da je prijetio - rekla nam je županica Krapinsko zagorske županije Sonja Borovčak, ističući da nije upoznata sa slučajem, jer smo je ulovili na terenu i još nije bila kod kuće.

U policiji su nam rekli da su zaprimili dojavu te bili kod gospođe Gerek, uputili su je da može podnijeti prijavu, jer je prijetnja kazneno djelo, koje se goni povodom prijedloga oštećene stranke. Gospođa nije u tom trenutku bila zainteresirana, pa policija nije po tome dalje postupala.

Policija ima posla i na štandovima stranaka. Kako doznajemo, već je bilo incidenata, nezadovoljni građani dobacuju političarima i vrijeđaju ih, pa su angažirani policajci u civilu kako bi pazili da ne dođe do sukoba.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 41
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Sin (28) izbo majku (68) u kući. Susjedi u šoku: 'Ovo je mirna ulica, strašno je što se dogodilo'
HOROR U VRAPČU

Sin (28) izbo majku (68) u kući. Susjedi u šoku: 'Ovo je mirna ulica, strašno je što se dogodilo'

Nesretnu ženu napao je u subotu u jutarnjim satima u domu na zapadu Zagreba. Uhićen je, a o motivima policija zasad ne želi spekulirati
Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)