Obavijesti

News

Komentari 223

Žena poginulog vozača plakala na sudu: 'Država je sramotna!'

Žena poginulog vozača plakala na sudu: 'Država je sramotna!'
4

Vera Begić, bivša pročelnica za sport u Rijeci dobila je četiri godine zatvora nakon što je lani pijana za volanom skrivila nesreću vozeći u suprotnom smjeru. Nije došla na izricanje presude u Pulu

VIDEO

Na pulskom Županijskim sudu bivšoj pročelnici za sport Grada Rijeke Veri Begić (37) izrečena je kazna od četiri godine zatvora, a oduzima joj se i vozačka dozvola na sedam godina.

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

VIDEO

U sudnici je u trenutku čitanja presude bila obitelj poginulog Umažanina Igora Soldatića (41), koja je zgrožena presudom, s Begić se nije pojavila na izricanju presude.

Pijana skrivila smrt čovjeka pa krvava sjela iza: 'Nisam vozila'
Pijana skrivila smrt čovjeka pa krvava sjela iza: 'Nisam vozila'

Već je vozila pijana

Cijeli je sudski postupak ubrzan nakon što je Begić dan ranije priznala da je kriva i plakala je te govorila da joj je žao.Podsjetimo, bivša pročelnica optužena je za izazivanje prometne nesreće lani na Istarskom ipsilonu kada je u pijanom stanju sa 1,92 promila alkohola u krvi vozila u suprotnom smjeru, te se  sudarila s automobilom u kojem je sa suprugom i djetetom bio Soldatić.

On je preminuo uslijed višestrukih ozljeda, dok su supruga i dijete lakše ozlijeđeni. Prije izricanja presude Soldatićev otac Valter kazao je ispred suda kako očekuje kaznu od 11 godina zatvora za Begić.

- Očekujem kaznu od 11 godina zatvora bez mogućnosti pomilovanja. Obzirom da je tu sprega politike i pravosuđa jer se sve provlači kroz SDP, dići ću halabuku ako to bude loše, imam pravo na to. Stalno se spominje kako gospođa ima malodobno dijete, a moj unuk ima 10 godina. Ona je imala godinu dana vremena i trenirala je plakanje. Imala je vremena ostaviti neke emocije kod sudskog vijeća, nama se nije ispričala - rekao je Soldatić uoči presude.

Nemalo se šokirao nakon izricanja iste.

Nakon što je sutkinja pročitala presudu obitelj poginulog ostala je u šoku, a supruzi Tanji je pozlilo.

- Sramotna je ovo država”jecajući je rekla supruga poginulog prilikom izlaska sa suda.

'Užas i sramota!'

Otac poginulog je okupljenim novinarima kazao kako će se žaliti na presudu.

- Nemoguće da je nakon 15 minuta čitanja svih teških ozljeda od kojih je preminuo da dobije samo 4 godine. Maksimalna kazna je 12, očekivao s 11. Za 4 godine isplati se nekoga ubiti, jer je to jednostavnije nego nekoga upucati. To je kao primjer mladim generacijama.Ovo je očito sprega sudstva politike jer je nemoguće da je zbog svih ozljeda koje su navedene, zbog svjesnog čina da je otišla piti, vozila u suprotnom pravcu, na kraju je ubila čovjeka i ranila ostale, da dobije četiri godine. Užas i sramota, žalit ćemo se - ponovio je Soldatić.

Bivšoj pročelnici to nije bio prvi put da je vozila pod utjecajem alkohola, godinu dana prije tragedije skrivila je jednu prometnu nesreću bez težih posljedica.Odvjetnik Vere Begić kazao je nakon presude da se ona spremila da će biti osuđena.

- Kazna je u granicama predvođenim zakonom, sud je prihvatio olakotne okolnosti naročito njezino držanje pred sudom i sud je donio presudu. Nezadovoljne strane se imaju pravo žaliti na presudu - rekao je odvjetnik Vere Begić, Milenko Škrlec.

Pokretanje videa...

00:55

Danas nije došla jer joj je, nastavio je odvjetnik, jučer bilo iscrpljujuće pa je iskoristila pravo da ne dođe. Sutkinja je na presudi kazala kako su uzeli u obzir da je Begić majka malodobnog djeteta od sedam godina i da nije do sada kazneno osuđivana, te joj se u kaznu uračunava i vrijeme provedeno u pritvoru.

- Protiv ove presude ima se pravo na žalbu u roku 15 dana - rekla je sutkinja. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 223
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa