Obavijesti

News

Komentari 205

Susjed Frke Petešića: Pa država nije htjela sudjelovati u obnovi fasade jer su se istrošili za stan!

Susjed Frke Petešića: Pa država nije htjela sudjelovati u obnovi fasade jer su se istrošili za stan!

Umirovljenik Milan Božić je jedan od suvlasnika u Jurišićevoj 8 i odlučio je javno istupiti jer više ne može podnijeti opravdanja koja se serviraju javnosti: Pa Frki država pokriva pričuvu dok je nama narasla na 900 kuna

VIDEO

Znate, ja to više ne mogu gledati i slušati. Pa oni nas smatraju budalama i ovcama, a kao veliki domoljubi samo gledaju kako iskoristiti narod. I onda se čude što nam mladi odlaze. Sramotni su – u hipu nam govori Milan Božić, vlasnik stana od 50 četvornih metara u Jurišićevoj 8 u kojem je i državni stan koji koristi predstojnik Ureda Vlade Zvonimir Frka Petešić.

On apsolutno zna kako je išla obnova zgrade, pa je odlučio javno istupiti pod imenom i prezimenom nakon što Vlada i Državne nekretnine tvrde da Frki Petešiću nije ništa obnovljeno preko reda i da su se samo priključili obnovi ostalih stanara.

- Kada smo se kao zgrada napokon složili da podignemo i kredit od 1,1 milijun kuna za obnovu fasade, službenice Državnih nekretnina su nam rekle da oni ne žele u tome sudjelovat jer su već  potrošili preko 160.000 kuna na obnovu stana u kojem je Frka Petešić!. Zamislite. Mi smo se svega naplaćali, a oni nisu htjeli sudjelovati iako su 36 posto suvlasnici zgrade. Jedva su na kraju pristali zalaganjem bračnog para Ćurić koji je sve vodio.  Naravno da su oni Frki Petešiću odmah obnovili stan, nek ljudi dobiju sve na pladnju – kaže Božić.

U Frkin stan je odmah uloženo 40.000 kuna, a evo kako su muljali Plenki, Horvat i društvo
U Frkin stan je odmah uloženo 40.000 kuna, a evo kako su muljali Plenki, Horvat i društvo

Kaže da susjedi koji imaju stanove slične kvadrature kao Petešićev zbog obnove plaćaju pričuvu po 900 kuna, a za njega to pokriva država. Inače, zaista, pričuva je zbog obnove narasla na devet kuna po kvadratu, a predstojnik ureda plaća najam pet kuna po kvadratu. Za stan od 96 kvadrata tako Državne nekretnine prime od Frke Petešića 484 kune, a za pričuvu plate 864 kune. Pa su i na gubitku.. A dodatno su u obnovu njegova stana su uložili 205.000 kuna.

Božić samo zahvaljuje bračnom paru Viktoriji i Luki Ćurić koji su pokrenuli obnovu i kaže da bez njih ne bi bilo obnove cijele zgrade. Državne nekretnine bi obnovile samo stan predstojnika ureda Vlade. Smeta mu što se Ćuriće sad s jedne strane napada, a s druge strane se govori da su Državne nekretnine pogurale obnovu cijele zgrade iako to nije točno. 

Frki-Petešiću stan od 96 kvadrata nije dosta: Dobio i državni prostor za svoje knjige
Frki-Petešiću stan od 96 kvadrata nije dosta: Dobio i državni prostor za svoje knjige

- I iz Vlade i Državnih nekretnina bi se trebali ispričati bračnom paru Ćurić koji su ogromnim zalaganjem i svojim osobnim radom uspjeli obnoviti zgradu. Državne nekretnine i još neki suvlasnici uopće nisu htjeli sudjelovati u obnovi fasade. Državne nekretnine nisu bile ažurne kod popravaka na susjednoj zgradi u Jurišićevoj 10 u kojoj su oni većinski suvlasnici, kao što su bile ažurne u obnovi stana predstojnika Vlade. Na toj susjednoj zgradi je prijetio zabatni zid i greda da padne upravo na naš krov i stan na trećem katu, ali i to je morao sređivati bračni par Ćurić. Istovremeno Državne nekretnine su u to doba samo brinule kako obnoviti stan Frke Petešića i tamo su radovi već trajali – kaže Božić.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 205
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a