Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
24 komentara

Susjedi iz pakla: Kroz prozore lete pločice, hrana i kondomi

Prema pisanju Glasa Slavonije, nekim građanima Osijeka sasvim je normalno da se kroz prozore na ulicu bacaju ostaci od ručka, boce, stari televizori, keramičke pločice

Foto: Pixsell
24 komentara

Građani Osijeka imaju probleme sa svojim sugrađanima koji ne znaju čemu služi kanta za smeće pa se kojekakvog otpada rješavaju bacanjem kroz prozor. Prema pisanju Glasa Slavonije, nekim građanima je sasvim normalno da se kroz prozore na ulicu bacaju ostaci od ručka, boce, stari televizori, keramičke pločice, ali i rabljeni kondomi. 

POŽAR U ZGRADI Planulo smeće u zgradi: 'Bilo je strašno, dim se jako brzo širio'

Isti list nedavno je pisao da su se stanovnici Umaške i Velolučke ulice požalili da kroz prozor lete kupus, paprika i kojekakva druga hrana, a Osječanka je ispričala kako je stanarka zgrade na Đakovštini s trećeg prozora bacala pločice.  

- Radim u pekari i prije dva tjedna, netom prije nego što će dvije djevojke ući, starija žena s narančastog balkona bacala je keramičke pločice. Hvala Bogu pa nitko nije prolazio onuda u to vrijeme, jer tko zna što bi bilo da je nekoga pločica udarila u glavu - kazala je za Glas Slavonije.

Izletio stari televizor i kauč

Slični su problemi i u drugom dijelu Osijeka, gdje kroz prozor znaju izletjeti stari televizori, pa čak i kauč

U Medulinskoj ulici jedan od stanara redovno se kroz prozor rješava ostataka od ručka, kora od lubenice, a građanska samog centra kroz prozor se rješava boca. To čini, navodno, kako bi pomogla onima koji vraćanjem plastične ambalaže skupljaju novac

Slično je i na Sjenjaku, odakle Osječanka piše kako nerijetko s prozora leti kompletan ručak, ali i kozmetika, vrećice od čipsa, do pola pojedeni sendviči, pa čak i iskorišteni kondomi.

'OŠTAR' PAS Vau, vau, zaštita: Ovdje pazim ja, ni slučajno ne bacajte smeće

Sa svime je upoznat voditelj Odsjeka komunalnog redarstva Grada Osijeka Ivica Šiškić.

- Vjerujem da mnogi znaju tko to čini, no ne žele nam se javiti. U Odsjeku je šest komunalnih redara i ne mogu staviti ni jednog od njih da dežura 24 sata ispred neke zgrade i čeka hoće li netko nešto baciti s prozora, odnosno s balkona ili ne. Podsjećam da komunalni redari reagiraju na sve prijave i utvrđuju njihovu osnovanost - kazao je za Glas Slavonije, i apelirao na građane da takve situacije dojave komunalnim redarima.

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message