Obavijesti

News

Komentari 29

Susjedi je vratili iz mrtvih: Spasili curicu (2) iz bunara

Susjedi je vratili iz mrtvih: Spasili curicu (2) iz bunara
5

Darda: Najhrabriji susjed spustio se niz uže kako bi izvukao curicu. Nije davala znakove života pa ju je metodom 'usta na usta' oživjela susjeda (34)

VIDEO

Mališani dječjeg vrtića u Dardi u Baranji su jučer omiljenu odgojiteljicu Marijanu Cmrečnjak (33) dočekali s velikim buketom cvijeća i pjesmom “Ja želim život”! Marijana je dan prije reanimirala dvogodišnju Maju koja je upala u bunar i spasila joj život.  
- Bila sam samo karika u lancu ljudi koji su spašavali djevojčicu. Posao mi je znati pružiti prvu pomoć i to sam napravila - kaže skromna Marijana odbacujući sve pohvale.
Maja je u ponedjeljak s roditeljima posjetila prijatelje. Ukućani su se zapričali i ostavili djevojčicu bez nadzora. Ona je odlutala u dvorište do nezaštićenog bunara, bez vanjskih zidova, natkrivenog samo ter papirom. Stala je na papir, on je popustio i dijete se sunovratilo u gotovo šest metara duboki zdenac, u kojemu su bila dva metra vode. Koliko je bila u hladnoj vodi, nitko ne zna. Roditelji su Maju tražili na ulici misleći da se iskrala iz dvorišta. Kad su shvatili da je u bunaru, pohitali su susjedima Slobodanki (67) i Pišti Ileš (74). Dok je Slobodanka sakupljala susjede, druga je susjeda zvala Hitnu pomoć. Najprisebniji je bio Anto Marković (40). Užetom se spustio u bunar. Za nekoliko minuta vratio se s beživotnim djetetom u naručju.
- Kad su je izvukli iz bunara bila je potpuno izobličena. Srećom, nakon nekoliko pokušaja umjetnog disanja Maja je zakašljala. Utoplili smo je i predali Hitnoj - priča Marijana.
Majka Izabela Medić (39) dan nakon nesreće jedva se usudila približiti bunaru. Nije mogla ni pogledati u tom smjeru.
- Mogu samo Bogu i susjedima zahvaliti što je sve dobro završilo - kaže šokirana Izabela.
Žena kod koje su bili u posjetu seli se s djecom u novi podstanarski smještaj jer, kaže, ne može više živjeti kraj tog bunara.
Igor Bereck, pročelnik Odjela intenzivne njege pedijatrije u KBC-u Osijek, kaže da je Maja izvan životne opasnosti. Zadržali su je jer se nagutala ustajale vode iz bunara.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca

DP želi 4 ministarstva? Mario Radić za 24sata: To nije istina, ne znam tko to plasira u javnost
IZ MINUTE U MINUTU

DP želi 4 ministarstva? Mario Radić za 24sata: To nije istina, ne znam tko to plasira u javnost

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...