News

Komentari 57

Šustar izbjegava javnost zbog sporne odluke o praznicima?

Šustar izbjegava javnost zbog sporne odluke o praznicima?

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Predrag Šustar trebao je u petak otvoriti novi Studentski centar u kampusu Veleučilišta u Karlovcu. Sat vremena prije otkazao je dolazak...

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Predrag Šustar trebao je u petak otvoriti novi Studentski centar u kampusu Veleučilišta u Karlovcu. Sat vremena prije svečanosti otkazao je svoj dolazak.

Organizatorima nije poznat razlog zbog kojeg je ministar nije došao na otvorenje na koje je poslao svog pomoćnika Stipu Marića.

Ministrov nedolazak u Karlovac poklopio se oštrima kritikama koje je dobio zbog odluke o zimskim školskim praznicima.

Prema toj odluci učenici neće imati puna tri tjedna zimskih praznika već im praznici traju do srijede 11. siječnja. Novo polugodište tako bi trebalo početi 12. siječnja u četvrtak. Iz Ministarstva su poručili da je školama omogućeno da opravdaju sate onima koji se u tom vremenskom rasponu nalaze na zimovanju. 

To je razljutilo javnost, jer ispada da oni koji ne idu na zimovanje imaju kraće praznike i moraju doći na nastavu.

Ministar zasad nije javno komentirao spornu odluku. Ministarstvu smo poslali upit zašto ministar nije došao u Karlovac, ali odgovor još nismo dobili.

Novi Studentski centar napravljen je na prostoru bivše vojarne u staroj gradskoj karlovačkoj Zvijezdi. Moderni centar pružit će smještaj za 160 studenata, a gradnja je koštala 21 milijun kuna.

Ostavite poruku budućoj vladi

Najčitaniji članci