News

Komentari 79

Želite subvencije za obnovu kuće? E, ne može. Opet im pao server: 'Sramota, što je ovo?!'

Želite subvencije za obnovu kuće? E, ne može. Opet im pao server: 'Sramota, što je ovo?!'

Zaprimanje prijava na Javni poziv se privremeno odgađa te ćemo o novom datumu zaprimanja obavijestiti javnost u najkraćem mogućem roku, poručili su iz Fonda

U četvrtak u 9 sati krenuo je lov na 300 milijuna kuna bespovratnog novca koji država daje za sufinanciranje energetske obnove obiteljskih kuća. I ove godine ide po sistemu "najbržeg prsta", odnosno po redoslijedu valjanih prijava s potpunom dokumentacijom. 

POGLEDAJTE VIDEO: Opet pao server subvencija za obnovu

No, kako doznajemo od čitatelja, server je pao i ove godine, i to prije 9 sati. 

- Ne može se uopće prijaviti za natječaj. Kakva država, takva organizacija iz godine u godinu - poručio je. 

- Sramota. Uopće se ne možemo prijaviti, pa zašto su govorili da će sve funkcionirati - kaže nam jedna čitateljica.

- Potrošili su hrpe novca na upute, prezentacije, obećavali novi sustav, a ovako ispada da je poštenije da smo u poštu išli predavati - kaže nam druga čitateljica koja se pokušava prijaviti. 

Iz Fonda za zaštitu okoliša su nam samo kratko potvrdili grešku. Poručili su da informatičari otklanjaju grešku, a da novi termin sigurno neće biti danas.

Fond: Poziv se privremeno odgađa

- Nakon što je 14.10. od 9 h trebao krenuti sa zaprimanjem prijava za sufinanciranje energetske obnove obiteljskih kuća, došlo je do tehničkih poteškoća uslijed kojih korisnicima sustav ePrijave nije bio dostupan.

Ovim se putem ispričavamo svim zainteresiranim građanima radi nastale situacije i neugodnosti koje im je ista prouzročila.

Zaduženi tim informatičara i programera intenzivno radi na uklanjanju svih programskih i infrastrukturnih barijera uslijed kojih je došlo do poteškoća u radu sustava ePrijave.

Zaprimanje prijava na Javni poziv se privremeno odgađa te ćemo o novom datumu zaprimanja obavijestiti javnost u najkraćem mogućem roku. Svi građani zainteresirani za ovaj poziv dobit će novu priliku prijaviti svoje projekte za sufinanciranje - poručili su iz Fonda. 

Problem bio i prošle godine 

Kako su 24sata već pisala, lani je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost dijelio 210 milijuna kuna za sufinanciranje. Od oko 12.500 zainteresiranih koji su potrošili prosječno nešto više od tri tisuće kuna za dokumentaciju, uspjelo ih se prijaviti tek 7386. Na kraju je odobreno 3100 projekata. 

Ali problem je bio u sustavu prijave. Ljudi su lani mogli podignuti na server svu potrebnu dokumentaciju. U 9 ujutro su samo trebali pritisnuti tipku da se prijave

Najčitaniji članci