Obavijesti

News

Komentari 2

Suverenisti skupili potpise za raspravu o robnim zalihama

Suverenisti skupili potpise za raspravu o robnim zalihama

Pred nama je žetva i Hrvatska se ne mora baš toliko voditi načelom solidarnosti bez obzira što je članica Europske unije, kazala je Vesna Vučemilović

VIDEO

Hrvatski suverenisti objavili su u srijedu da su prikupili dovoljno potpisa saborskih zastupnika za raspravu o Izvješću o stanju robnih zaliha zbog važnosti energetske i prehrambene sigurnosti u ovim kriznim vremenima.

Rasprava o robnim zalihama u ovom trenutku iznimno je važna jer se nalazimo u kriznim vremenima i izuzetno su važni i energetska i prehrambena sigurnost, a robne rezerve nam to trebaju omogućiti, istaknula je na konferenciji za novinare Vesna Vučemilović (Hrvatski suverenisti). Rekla je kako bi do rasprave moglo doći doći idući tjedan.

Pred nama je žetva i Hrvatska se ne mora baš toliko voditi načelom solidarnosti bez obzira što je članica Europske unije, kazala je.

"Hrvatska ima elemente iz Ugovora o funkcioniranju EU i zajedničkog tržišta kako bi osigurala 400 tisuća tona pšenice koliko je potrebno za stanovnike Hrvatske. Naime, u ovim izvanrednim okolnostima može se čak zatražiti i zabrana izvoza no može se ići i na blažu mjeru, a to je da država ima pravo prvokupa kao što je to uvela Mađarska”, napomenula je.

Ukazala je na primjer Madžarske gdje je cijena motornog goriva i dalje 9,17 kuna za i to samo za stanovnike Madžarske, što znali da madžarski predsjednik može suspendirati apsolutno sve osnove na kojima počiva EU, a to je sloboda tržišta, dok bi Hrvatska trebala bespogovorno slušati sve što nam dolazi i uvijek se voditi načelima solidarnosti, ustvrdila je.

Apelirala je da hrvatska Vlada počne voditi računa o potrebama hrvatskih građana i osigura prehrambenu sigurnost. "Imamo dovoljno žitarica, ali nam se može dogoditi da naši silosi deset dana nakon žetve budu prazni i da sve ode u izvoz. To se ponavlja iz godine u godine i stoga je izuzetno važno da na plenarnoj sjednici raspravimo stanje robnih rezervi”, ocijenila je Vučemilović. Zahvalivši se oporbenim zastupnicima na podršci inicijativi Hrvatskih suverenista.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

UŽIVO Rafalei  slijeću na Pleso
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Rafalei slijeću na Pleso

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa