Obavijesti

News

Sva lica genijalnog komičara Sache Barona Cohena

Sva lica genijalnog komičara Sache Barona Cohena
5

Bio je Ali G, Borat, Bruno i Diktator, a od ovoga četvrtka gledamo ga u kinima u akcijskoj komediji (Ne)profesionalac kao nogometnog huligana Nobbyja

Nobby ima sve što jedan čovjek iz Grimsbyja može poželjeti uključujući 11-ero djece i najljepšu djevojku sjeverostične Engleske. Nedostaje mu samo jedno: njegov mlađi brat Sebastian za kojim Nobby traga već 28 punih godina, još otkad su ih razdvojili kao malu djecu. Nobby se uskoro susreće sa Sebastijanom, nesvjestan činjenice da njegov brat nije samo najubojiti agent agencije MI6, već i da je otkrio planove za globalni teroristički napad. U bijegu i pogrešno optužen, Sebastijan će se morati pomiriti s činjenicom da svijet može spasiti jedino uz pomoć njegovog najvećeg idiota... Koji je ujedno i njegov rođeni brat.

Sachu Barona Cohena, 44-godišnjeg genijalnog komičara do sada smo imali prilike vidjeti u brojnim ulogama različitih filmskih žanrova kao što su „Sweeney Todd“, „Jadnici“ ili „Hugo“. Ipak, najviše ga pamtimo po utjelovljenju vlastitih filmskih kreacija po čijim imenima njegovi filmovi dobivaju ime – Ali G, Borat, Bruno i Diktator. Baron Cohen odnosno njegovi likovi postali su toliko popularni da danas rijetko tko zna nabrojati redatelje navedenih filmova – svi oni zapravo su Sachini filmovi i malo tko će tvrditi drugačije. Kao što se među filmoljupcima zna koji su to točno filmovi redatelja Spielberga, Polanskog, Allena ili Nolana, tako većina zna i koji su to filmovi Sache Barona Cohena premda on s režijom nema nikakve veze. To je glumac koji je dosegnuo najviši nivo popularnosti kojeg bilo koja glumačka zvijezda može dosegnuti, a kojem velika većina njih teže tako da danas s pravom možemo reći kako, barem što se popularnosti tiče, stoji uz bok jednom Brandu, Nicholsonu, De Niru ili Pacinu.

Gotovo svi „njegovi“ filmovi imaju dvije glavne karakteristike: dominantan lik koji se pojavljuje u praktički svakoj sceni svakog filma i satirično-politički komentar na svijet koji nas okružuje kroz razne situacije u kojem se njegovi likovi nađu ili kroz njihove dijaloge. Tako je Ali G stereotip Engleza iz predgrađa koji želi postati reper; Borat je iznimno vulgarni kazakhstanski novinar čiji su pogledi na društveno-kulturološke teme iskreni u svom korijenu, ali potpuno neprihvatljivi okolini; Bruno je gay modni novinar kojeg čak niti LGBT zajednica nije u potpunosti prihvatila; dok je admiral general Aladeen, koji se nalazi na čelu izmišljene Republike Wadiyje, antisemit, teški seksist, mrzi sve što dolazi sa zapada i tiranin odnosno drugim riječima: Diktator. Svi navedeni likovi postali su toliko popularni i poznati da je Robert A. Saunders napisao knjigu naslova „The Many Faces of Sacha Baron Cohen“ inspiriran nevjerojatnom kreativnošću ovog genijalnog, na Cambridgeu obrazovanog, komičara.

Sve njegove likove imali smo prilike vidjeti u našim kinima, ali od ovoga četvrtka (3. ožujka) na velika platna nam stiže nova Cohenova kreacija: nogometni huligan Nobby. Osim što uživa u neumjernim količinama piva, Nobby nije sposoban izgovoriti niti jednu rečenicu bez psovke, a o konzumiranju cigareta i opojnih sredstava da ne pričamo. Ono po čemu se (NE)PROFESIONALAC razlikuje jest da ovdje nije riječ samo o običnoj komediji, već film spada i u akcijski žanr zbog nevjerojatne količine kaskaderskih scena koje su Sacha Baron Cohen i njegov „partner u zločinu“ Mark Strong morali odraditi pod redateljskom palicom genijalnog Louisa Leterriera („Nevjerojatni Hulk“, „Sudar titana“ i „Majstori iluzije“).

Je li Sacha Baron Cohen ponovno uspio možete provjeriti već za tri dana kada akcijska komedija (NE)PROFESIONALAC stigne u hrvatska kina.

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret
NOVA VLADA NA POMOLU

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret

Neslužbeno doznajemo da Domovinski pokret nije dobio Ministarstvo kulture, a da su resori podijeljeni sukladno dosadašnjim najavama.

Uvjet Domovinskog pokreta je i dizanje plaća ministrima. Radić: Strijeljajte me, ali to ću provesti
EKSKLUZIVNO DOZNAJEMO

Uvjet Domovinskog pokreta je i dizanje plaća ministrima. Radić: Strijeljajte me, ali to ću provesti

Čelnik Domovinskog pokreta nam je potvrdio i da je spreman ući u Vladu i raditi bez plaće jer mu novac ne treba, ali svima ostalima bi plaće znatno porasle: Ne možemo dobiti kvalitetne ljude u vladu s ovakvim plaćama...
Milorad Pupovac: I Pavelić je imao svoje Srbe. Od Pavelićevih Srba Srbima nije bilo bolje...
'PLENKOVIĆ NIJE IMAO IZBORA'

Milorad Pupovac: I Pavelić je imao svoje Srbe. Od Pavelićevih Srba Srbima nije bilo bolje...

Naveo je da je DP je dobio glasove na antisrpskoj kampanji, a oformio se antićiriličnoj kampanji. Ipak, navodi da nisu oni spriječili da SDSS bude dio vladajuće većine...