Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Svaki kolut po 900 kilograma: Tone željeza letjele su zrakom

Metalne zarolane trake nisu bile dobro pričvršćene pa su ‘pale’ s kamiona kraj Pazina i rasule se po cesti. Na njih su naletjeli auti. Jedna je žena lakše ozlijeđena

Glas Istre/Mateo Sardelin
Foto: Glas Istre/Mateo Sardelin
85 komentara

U jednom trenutku tegljač je ušao u desni zavoj, a željezni teret, koji nije bio dovoljno osiguran, jednostavno je skliznuo s njega. Na kolnik su pale četiri koluta željeznih traka, a onda je iz suprotnog smjera naletio jedan, pa još dva automobila.

Više od tri tone teške željezne trake pale su s teretnog vozila u vožnji. Nesreća se dogodila u utorak oko 19.45 sati kod Pazina, a tegljač je vozio 40-godišnjak iz okolice Vižinade pulskih oznaka, na koji je bila priključena poluprikolica.

Suzana Sokač iz policije kaže da je u istom trenutku, kad je teret počeo padati, iz suprotnog smjera naletio automobil Renault pulskih oznaka, koji je vozila 33-godišnjakinja. Vozačica je nakon naleta na teret izgubila nadzor nad automobilom te se prevrnula na krov.

Odmah nakon toga je na željezne role naletio automobil Mercedes, također pulskih oznaka, kojim je iza Renaulta upravljala 38-godišnjakinja, a potom je naletio i treći automobil, Honda, koju je vozila 34-godišnjakinja.

- U nesreći je vozačica Renaulta iz okolice Pazina lakše ozlijeđena, a protiv vozača teretnog automobila se zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama podnosi optužni prijedlog - rekli su u policiji. 

Svaka od četiri role metalne trake bila je teška po 900 kilograma i riječ je o kolutovima za izradu šavnih cijevi u Tupljaku. Razletjele su se po cesti koja je bila zatvorena do ponoći toga dana. 

Možda vas zanima i ovo:
Message