Švaljek i Kosor: Bandićeva su putovanja u Rim velika afera! | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 52

Švaljek i Kosor: Bandićeva su putovanja u Rim velika afera!

Švaljek i Kosor: Bandićeva su putovanja u Rim  velika afera!
1

Posve je opravdano da se pitamo zašto je gradonačelnik išao 62 puta u grad koji nije grad-prijatelj Zagreba, kakva je to suradnja i što su Zagrepčani imali od tih putovanja, rekla je Švaljek

VIDEO

Gradski zastupnici u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Sandra Švaljek i Darinko Kosor iz Kluba zastupnika Nezavisne liste Sandre Švaljek i HSLS-a u ponedjeljak su ocijenili da je riječ o velikoj aferi zbog pokretanja postupka protiv gradonačelnika Milana Bandića od strane Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa zbog 62 putovanja avionom u Rim na trošak Grada iako se tamo ni s kim nije sastajao.

Švaljek je na konferenciji za novinare ispred zgrade Gradske uprave rekla da je Bandić u zadnjih pet godina 62 puta putovao u Rim te je pozvala gradonačelnika i nadležne gradske službe da daju dokaze o tim njegovim putovanjima i da se to ne smatra posebnim "pikom na gradonačelnika".

Bandić jako voli Rim: Posjetio ga je čak 62 puta u pet godina
Bandić jako voli Rim: Posjetio ga je čak 62 puta u pet godina

Posve je opravdano da se pitamo zašto je gradonačelnik išao 62 puta u grad koji nije grad-prijatelj Zagreba, kakva je to suradnja i što su Zagrepčani imali od tih putovanja, rekla je.

Dodala je i kako je "prošla" kroz izvještaje gradonačelnika i kroz programe međunarodne suradnje i da se u njima Rim posebno ne spominje napominjući kako u tim dokumentima nije našla uporište za toliko česte odlaske u Rim.

Zatražila je od gradonačelnika da dokaže da su ta putovanja bila poslovno opravdana. 

Kosor Bandiću: Vratite novac građanima

Darinko Kosor citirao je sportskog novinara Mladena Delića upitavši: "Ljudi moji,  je li to moguće?" te pozvao gradonačelnika da dostavi dokumentaciju javnosti i vrati novac građanima.

Ako je istina da je službeno 62 puta išao u Rim, onda to nije posao samo za Povjerenstvo već je to posao za DORH. Pozivam i DORH da utvrdi pravu istinu u ime građana Grada Zagreba, rekao je Kosor.

Upitao je Bandićeve koalicijske partnere u Gradskoj skupštini grada Zagreba - Neovisne za Hrvatsku i HDZ Grada Zagreba - toleriraju li oni 62 putovanja gradonačelnika u Rim na trošak Grada Zagreba, a glasače Milana Bandića jesu li za to glasovali.

Mislim da trebamo raščistiti tu aferu, to je velika afera, zaključio je. 

Na pitanje novinara može li to ugroziti gradonačelnika, Kosor je odgovorio da bi Bandić, da smo u normalnoj demokratskoj državi, trebao odmah podnijeti ostavku.

Inače, Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa je na svojoj sjednici 18. svibnja pokrenulo postupak protiv zagrebačkog gradonačelnika Bandića zbog potpisivanja ugovora u ime Grada Zagreba o zakupu poslovnog prostora u vlasništvu člana stranke i 62 putovanja avionom u Rim na trošak Grada Zagreba u pet godina iako se tamo ni s kim nije službeno sastajao.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 52

VIDEO

Pakleni petak, Hrvatska opet u crvenom: Ovakve temperature očekuju nas tijekom cijelog ljeta
VREMENSKA PROGNOZA

Pakleni petak, Hrvatska opet u crvenom: Ovakve temperature očekuju nas tijekom cijelog ljeta

Danas će prevladavati sunčano i vrlo vruće. Poslijepodne u unutrašnjosti uz jači razvoj oblaka samo rijetko moguć poneki pljusak