Obavijesti

News

Sve je lako kad si mlad: rano učenje stranih jezika je prednost

Sve je lako kad si mlad: rano učenje stranih jezika je prednost
2

Učenje stranog jezika u ranoj dobi djeci daje znatnu početnu prednost. I jednostavnije je nego što mislite!

Razmišljate li ikada kako ste naučili materinski jezik? Proces učenja i upijanja počinje puno prije prve izgovorene riječi jer smo jeziku izloženi neprestano.

Prve riječi ne učimo iz knjige, već čim se rodimo – oponašanjem, pokretima, slušanjem i igrom. Upravo je stvaranje ovakvog, prirodnog okruženja dio metode podučavanja engleskog jezika Helen Doron. Prije više od tri desetljeća Helen Doron, britanska jezikoslovka i edukatorica, revolucionirala je podučavanje engleskog kao stranog jezika, razvivši metodu koja imitira način na koji bebe uče materinski jezik. Svoj prvi tečaj za rani engleski kreirala je na temelju načela pozitivnih povratnih informacija i ponavljanog slušanja.

Ohrabrivanje i izlaganje

Prva djetetova izgovorena riječ obično je popraćena oduševljenjem i ohrabrivanjem, a upravo takve pozitivne povratne informacije potiču mališane da nastave ponavljati i učiti nove riječi! S Helen Doron djeca uče engleski jednako kao što uče materinski jezik – uz mnoštvo pozitivnih povratnih informacija i ohrabrenja.

Uz učenje engleskog kroz igru, pokret i glazbu, važan dio sustava Helen Doron English je pozadinsko slušanje audiosadržaja kod kuće, čime se omogućava neprekidno izlaganje engleskom jeziku, iznimno važno u ranoj dobi. Materijali s originalnim pjesmicama i pričama kreirani su posebno za Helen Doron English, a metoda se kontinuirano poboljšava korištenjem novih tehnologija kao što su augmented reality knjige, aplikacije za tablete i mobilne uređaje te crtani filmovi.

Rani početak

Intelektualna sposobnost osobe nije određena samo genetičkim ustrojem, već i veoma ranom stimulacijom koja potiče stvaranje neuronskih sklopova. Izlaganje djeteta stranom jeziku u što ranijoj dobi najbolji je način za stvaranje veza među neuronima te povećanje djetetove sposobnosti za intelektualni razvoj. U usporedbi s jednojezičnom, dvojezična djeca postižu znatno bolje rezultate.

Dječji je mozak programiran za učenje jezika sve do šeste godine, a u tom se razdoblju u neuronskim putevima stvaraju dragocjene veze koje se kasnije više ne mogu formirati. Pružite djetetu priliku da uči najmanje jedan strani jezik, jer to znatno povećava kapacitet njegova mozga i obogaćuje ga doživotnim poznavanjem dodatnog jezika.

I brojni stručnjaci ističu kako je predškolska dob najbolje vrijeme za učenje stranog jezika. Važnost ranog usvajanja stranog jezika može imati pozitivne učinke koji se ogledaju u cjelovitom razvoju djeteta, kroz njegovo zanimanje za učenje jezika, ali i drugih kultura i običaja.

Od beba do tinejdžera

Helen Doron tečajevi pokrivaju dobne skupine od tromjesečnih beba pa sve do 19-godišnjaka. Da, čak i bebe mogu učiti engleski jezik! Baš kao što kroz igru, glazbu i pokrete progovore hrvatski, tako jednostavno i prirodno bebe usvajaju i engleski jezik, bez obzira na to što još nisu progovorile.

U Hrvatskoj se po ovoj inovativnoj metodi podučava engleski na čak 30 lokacija. Saznajte gdje je vaš najbliži Helen Doron centar i rezervirajte besplatni ogledni sat putem web-stranice www.helendoron.hr.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Najveći dosje o Rafaleima: Ovo je cijela istina o zrakoplovima koje su Francuzi masno naplatili
ANALIZA EKSPERTA 24SATA

Najveći dosje o Rafaleima: Ovo je cijela istina o zrakoplovima koje su Francuzi masno naplatili

Plus+ Minimalan iznos za održavanje iznosi oko 75 milijuna eura ili šest milijuna eura po avionu. Godišnje. Dakle, samo za 12 Rafalea trebat će četiri puta više novca, nego na sve ostale avione i helikoptere u HRZ-u
Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora
ODLUČILI NAKON SASTANKA

Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora

Tom bi odlukom HDZ uz svoj 61 mandat imao svih osam 'manjinaca' te bi u slučaju da se dogovore s Domovinskim pokretom koji ima 13 mandata imali 82 ruke