News

Komentari 124

Sve je otišlo u zrak: Pogledajte trenutak eksplozije u Vranjicu

Sve je otišlo u zrak: Pogledajte trenutak eksplozije u Vranjicu

Eksplodirao je silos za pšenicu u tvrtki Ameropa Žitni Terminal u Sjevernoj luci. Izletio je lim na krovu i svuda okolo vide se dijelovi. Petero radnika je ozlijeđeno...

Split je u petak nekoliko minuta iza 12 sati zatresla jaka eksplozija. Osjetila se i nekoliko kilometara dalje.

Eksplodirao je silos za pšenicu u tvrtki Ameropa Žitni Terminal u Sjevernoj luci u Vranjicu. Izletio je lim na krovu i svuda okolo vide se dijelovi. Ozlijeđeno je petero ljudi, od kojih je dvoje u životnoj opasnosti, doznaje se u splitskome KBC-u.

Pogledajte trenutak strašne eksplozije:

Neslužbeno se doznaje kako dvojica teško ozlijeđenih radnika na 50 posto tijela ima opekline između drugoga i trećeg stupnja. Riječ je o dubokim i za život opasnim opeklinama. Teško ozlijeđeni pacijenti smješteni su u Jedinicu intezivnog liječenja splitskoga KBC-a te su podvrgnuti operativnim zahvatima i još se ne može govoriti o prognozama, doznaje se u bolnici. 

- Trojica ostalih pacijenata također imaju opekline, no riječ je o lakšim ozljedama te će nakon liječničke pomoći biti pušteni na kućnu njegu. Kod svih radnika uglavnom je riječ o ozljedama glave, trupa i ekstremiteta. Hitna je brzo reagirala i pacijente dovela u bolnicu gdje su 15 minuta nakon prijama obrađeni i završili su na operacijskom stolu - rekao je  dr. Joško Juričić, koji je organizirao trijažu ozlijeđenih.

- S obzirom na to da smo očekivali veliki broj ozlijeđenih, organizacijski smo bili popunjeni, što znači da smo imali zaista dovoljan broj medicinskih ekipa i na terenu i u bolnici - rekao je Juričić.

 U eksploziji ispod kupole silosa na visini oko 30 metara učinjena je velika šteta na silosu tvrtke Ameropa Žitni terminal. Oštećeni su i mnogi parkirani automobili, na okolnim su tvrtkama većinom su popucala stakla, a betonski dijelovi silosa i kamenje letjeli su u krugu od nekoliko stotina metara.  Policija je odmah nakon eksplozije blokirala šire područje oko mjesta eksplozije, zbog čega je nastala velika gužva.

 Na mjestu eksplozije bio je i gradonačelnik Solina Dalibor Ninčević, koji je rekao da će materijalna šteta biti  ali kako je najvažnije  da nema poginulih radnika.

Najčitaniji članci