Obavijesti

News

Komentari 32

'Sve mjere koje je donio Stožer polučile su dobre rezultate'

'Sve mjere koje je donio Stožer polučile su dobre rezultate'
1

Zagrebački gradonačelnik i koalicijski partner HDZ-a, Milan Bandić, jutros je oštro napao Vladu i Stožer poručivši da ne donose odluke već samo preporuke. Bačić (HDZ) ističe da stanje pokazuje da su mjere dobre

VIDEO

Ne volim preko medija komentirati izjave Bandića, mi ćemo to radije napraviti na zajedničkom sastanku. Vlada i Stožer donose primjerene mjere utemeljene na stručnim i znanstvenim saznanjima. I stanje nas uvjerava da su te mjere polučile dobre rezultate. Ovo nije vrijeme za skupljanje političkih poena, poručio je u srijedu Branko Bačić, predsjednik HDZ-ovog saborskog Kluba zastupnika ne želeći komentirati koalicijskog partnera Milana Bandića koji je oštro napao Vladu i Stožer da ne donose odlučne odluke u borbi protiv širenja koronavirusa. 

Što se tiče Vladinih mjera za pomoć gospodarstvu i poduzetnicima vrijedne 30 milijardi kuna, a koje bi sutra trebale biti izglasane, istaknuo je kako je siguran da one nisu konačne. 

- U ovom trenutku je Vlada donijela odluku da se sva javna davanja prolongiranju. Jasno da će o ovisnosti tijeka rasta epidemije Vlada morati posezati za još snažnijim mjerama. Ne bih govorio u startu da su to samo odgađanja - rekao je. 

'Da je Tuđman donosio naputke četnici bi plesali kolo na Trgu'
'Da je Tuđman donosio naputke četnici bi plesali kolo na Trgu'

Na pitanje znači li to da će biti i oprost plaćanja i dugova biti moguć, ponovio je kako će se situacija pratiti.

- U ovom trenutku ima sredstava koja su bespovratna, model koji će olakšati poslovanje, ali reagirat će se kako se situacija bude  odvijala. Zahvaljujući stabilnosti Vlade i provođenju reformi i tome da imamo suficit,  možemo se nositi sa ovako teškom krizom puno lakše nego 2008. - rekao je dodavši kako nema potrebe u ovom trenutku za rebalansom proračuna. 

Sutra će, dodao je, odlučiti i hoće li Sabor od petka uopće nastaviti s radom. Naime, u Saboru su, poštujući sve preporuke Stožera o smanjenju socijalnog kontakta, regulirali i svoj rad. Pa zastupnici u sabornici sjede u svakoj drugoj klupi, na sjedalicama gdje inače sjede predstavnici Vlade i na galerijama. Dio glasa elektronski, dio ručno. Svi djelatnici imaju maske na licu te rukavice, a na ulazu stoji sredstvo za dezinfekciju ruku. Čistačice svako malo čiste i dezinficiraju stolove i sve površine, a novinarima je ograničeno kretanje kako bi se smanjili kontakti.

A obzirom na mjere koje Stožer najavljuje o zatvaranju svega što nije neophodno, Bačić je istaknuo kako se razmišlja o tome da Sabor radi kad bude trebalo donijeti hitno neke zakonske prijedloge vezane za ovu krizu s epidemijom koronavirusa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.