Obavijesti

News

Komentari 278

Sve neizvjesnije: Kitarović je u vodstvu, a Milanović sve bliži

Sve neizvjesnije: Kitarović je u vodstvu, a Milanović sve bliži
5

Izbori će po svemu sudeći otići u drugi krug, a kako sada stvari stoje tu će snage odmjeriti Zoran Milanović i Kolinda Grabar Kitarović. Predsjednica bi, prema istraživanju, ovdje trebala osigurati mandat

Kolinda Grabar Kitarović i dalje najbolje stoji i, da su danas izbori, za nju bi glasovalo 30,2 posto građana, pokazuje CRO Demoskop istraživanje. Kako javlja RTL, njoj se rezultat blago oporavio u odnosu na kolovoz, ali i dalje je to puno manje od prije godinu dana. U isto vrijeme, sve joj je bliži Zoran Milanović. On je sada na 25,5 posto, a Miroslav Škoro kao treći kandidat je na 19,2 posto. Obojica su također u proteklih mjesec dana zabilježila rast. 

Među ostalim kandidatima najbolje stoji Mislav Kolakušić, koji je na 9,3 posto. Dejan Kovač, Dalija Orešković, Ivan Pernar su ispod tri posto.

Izbori će po svemu sudeći otići u drugi krug, a kako sada stvari stoje tu će snage odmjeriti Zoran Milanović i Kolinda Grabar Kitarović. Predsjednica bi, prema istraživanju, ovdje trebala osigurati mandat, ali sa tijesnih 52,7 posto glasova. Približno isti rezultat bio bi i u slučaju da Miroslav Škoro uđe u drugi krug. No, kad bi, kojim slučajem, Škoro morao u dvoboj s Milanovićem, popularni pjevač bi postao predsjednik sa 49,7 u odnosu na 45,1 posto glasova.

Pokretanje videa ...