Obavijesti

News

Komentari 13

Sve ostavio prijatelju: Manson ženama i djeci ništa nije dao...

Sve ostavio prijatelju: Manson ženama i djeci ništa nije dao...
1

Svu svoju imovinu, zaradu od umjetničkih djela i prava na fotografiju, pa čak i svoje tijelo, vođa kulta i ubojica Charles Manson ostavio je Matthewu Robertsu

VIDEO

Ubojica sa svastikom tetoviranom na čelu i vođa kulta Charles Manson prošli tjedan je preminuo u bolnici u kalifornijskom Bakersfieldu. Sada je poznat i sadržaj njegove oporuke, a kako se čini, ništa nije ostavio svojim bivšim i djeci, piše Mirror.

Prema dokumentu s oporukom, navodno napisanom 14. veljače. 2002. godine, Manson sve ostavlja svojem prijatelju Matthewu Robertsu. On je zloglasnom ubojici počeo pisati 1997. godine. Vjeruje se da je Manson, koji je umro u 83. godini života, od prodaje prava na svoju sliku i od udjela u zaradi od majica s njegovim imenom uprihodio 250.000 dolara, sve to dok je bio u zatvoru.

Pretpostavlja se da je Manson dobivao 10 centi za svaku prodanu majicu sa njegovim likom na njoj. Zaradio je i od prava na izraz "Charlie don't surf" koji je proslavio film Apolikalipsa danas. Svom prijatelju ostavio je i svoj "ekskluzivni glazbeni katalog". Navodno ima pregršta autorskih pjesama, a za neke su i snimljeni spotovi. Jednu od njih navodno su snimili Beach Boysi, ali ona nikad nije objavljena. Robertsu je ostavio i svoje tijelo, i on sad treba odlučiti što će s njim napraviti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Odgovorio mu tek nakon 50 pisama

Roberts kaže kako je Mansonu pisao iz znatiželje, a da mu je odgovorio tek nakon što mu je posloa 50 pisama. Nastavili su komunicirati telefonom, a Masona je, kaže, prvi put u zatvoru posjetio 2002. godine. Ostali su u dobrim odnosima, a zadnji put ga je posjetio nešto prije Mansonove smrti.

FILE PHOTO: California Department of Corrections and Rehabilitation photo of Charles Manson

Jedan od najpoznatijih kriminalaca u SAD-u u zatvoru je bio više od 40 godina.

Osuđen je na smrt 1971. s četiri svoja sljedbenika zbog ubojstva sedam osoba, među kojima Sharon Tate, koja je tada bila supruga redatelja Romana Polanskog i trudna osam i pol mjeseci, u kolovozu 1969.

Njihove su kazne kasnije preinačene u doživotnu robiju.

Manson je krajem 2014. zatražio dopuštenje da se oženi 26-godišnjom Afton Elaine Burton, do čega nije došlo. Godine 2012. uložio jedan od bezbroj zahtjeva za prijevremenim oslobađanjem, koji mu je odbijen.

FILE PHOTO - Charles Manson clowns around as he is led to his cell
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a