Obavijesti

News

Komentari 16

Sve po špagi: Bebić tražio od kolega da počiste sve stolove

Sve po špagi: Bebić tražio od kolega da počiste sve stolove
1

Luka Bebić je zbog svečane sjednice povodom Dana neovisnosti zastupnicima rekao da neće sjediti kao inače, ali i da moraju sve počistiti oko svojih stolova

VIDEO

Zbog svečane sjednice povodom Dana neovisnosti, predsjedavajući Luka Bebić zamolio je zastupnike da počiste svoje stolove, i da maknu papire.

- Na sjednicu smo pozvali puno gostiju, i ne zamjerite što nećete sjediti sjediti tako kako sjedite, jer ipak smo mi domaćini. Mislim da će svatko imati mjesto, samo nećete sjediti tamo gdje inače sjedite. Također sklonite ispod klupe sve materijale da se ne vide - rekao je Bebić. 

Iako su iz Bruxellesa i Ureda predsjednika odaslati apeli da se ne donosi zakon o ništetnosti određenih pravnih akata pravosudnih tijela bivše JNA, Bebić je najavio da će u 15 sati sjednica započeti baš tom točkom.

Šeks o Tuđmanu, barba Luku ulovili da ne padne

Himnom u izvedbi Zbora HRT-a, te minutom šutnje predsjednik Luka Bebić započeo je svečanu sjednicu. Potpredsjednik Sabora Vladimir Šeks u to je vrijeme pripremio i predložio Saboru donošenje tih povijesnih zakona. Za saborskom se govornicom prisjetio Domovinskog rata i predsjednika Franje Tuđmana.

- Ne možemo, a da se baš na ovom mjestu ne prisjetimo zaključka Sabora od 8. listopada 1991. kojim se utvrđuje da je na Hrvatsku izvršena oružana agresija i kojim se JNA proglašava okupatorskom vojskom. Raketiranje Banskih dvora u kojem je tada stolovao predsjednik Franjo Tuđman bio je zločinački atentat na Tuđmana s nedvosmislenom namjerom da se zajedno s njim ukloni stvaranje suverene Hrvatske - rekao je Šeks. Dodao je da nisu uspjeli zaustaviti Hrvatsku u posljednjem trenutku na putu slobode, što im je bio strateški cilj.

- Propustiti taj trenutak bio bi zaustaviti trenutak povijesti. Ne smijemo zaboraviti poginule i preživjele momke, branitelje, pripadnike HV-a i redarstvenike i hvalimo njihovu nesebičnu žrtvu da taj višestoljetni san postane stvarnost. Slobode ne bi bilo i bez povjesnika, političara, stratega i vizionara Franje Tuđmana, koji je uspješno nadvladao sve nepovoljne domaće i međunarodne okolnosti koji su bili zapreka. Božićnim ustavom od 22. prosinca 1992. Hrvatska je uvela demokratski pluralizam u politički život zemlje. Tek u kontekstu povijesti vidi se dalekosežnost i važnost 8. listopada, a povijesnom odlukom Sabora za Hrvatsku je počelo svjetlije razdoblje povijesti - rekao je Šeks. 

Rekao je da danas imamo slobodnu državu stvorenu vlastitom voljom i žrtvama. Na svečanoj sjednici dodijeljene su i nagrade za znanost znanstvenicima koji doprinose napretku u široj hrvatskoj javnosti. Dok je silazio sa fotelje predsjedavajućeg, Luka Bebić se spotaknuo, a kolege su ga pridržale da ne bi pao.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...

Starija žena umrla u Makarskoj. Pozlilo joj nakon što ju je mladić gurnuo, a njenog psa udario
POKUŠALI JE REANIMIRATI

Starija žena umrla u Makarskoj. Pozlilo joj nakon što ju je mladić gurnuo, a njenog psa udario

Oko 10.20 sati dobili su dojavu starije žene koja je rekla da ju je muškarac odgurnuo na ulici, nakon čega je pala, a njenog psa je udario nogom. Ubrzo joj je pozlilo te je preminula nakon reanimacije
Nova opcija za Plenkovića: S Vučemilović, Zurovcem i DP-om ima većinu bez SDSS-a i manjina
JE LI SLOŽIO KRIŽALJKU?

Nova opcija za Plenkovića: S Vučemilović, Zurovcem i DP-om ima većinu bez SDSS-a i manjina

Kako saznajemo, Vesna Vučemilović je i prije odluke predsjedništva Suverenista da ne idu s HDZ-om, dala potporu koaliciji HDZ-a i DP-a. Zurovec također ima drugačiji stav od svoje stranke i nije protiv HDZ-a.