Obavijesti

News

Komentari 69

Sve se može: U našoj županiji djeca imaju besplatan obrok

Sve se može: U našoj županiji djeca imaju besplatan obrok
1

OSIJEK: Projekt je vrijedan oko 17 milijuna kuna te su mu podršku dale sve općine i gradovi koji su ga pristali i sufinancirati s 10 do 50 posto, ovisno o mogućnostima...

VIDEO

Do 2020. plan je da svaka škola u našoj županiji ima opremljenu kuhinju sa zaposlenim kuharima koji će na dnevnoj bazi pripremati kuhana jela od namirnica proizvedenih na našim poljima i u našoj prehrambenoj industriji.

Izjavio je to osječki župan Ivan Anušić predstavljajući nedavno projekt besplatne prehrane za sve učenike osnovnih škola u Osječko-baranjskoj županiji. Od siječnja ove godine 18.000 učenika svih osnovnih škola u županiji hrani se besplatno. Projekt je vrijedan oko 17 milijuna kuna te su mu podršku dale sve općine i gradovi koji su ga pristali i sufinancirati s 10 do 50 posto, ovisno o mogućnostima. Županija je osigurala 12 milijuna kuna godišnje. Projekt je izrađen na bazi cijene dnevnog obroka od 5 kuna, koliko se inače plaća školska kuhinja.

- Neke smo kuhinje već sagradili, a ostali projekti su u izradi. Ovim projektom osiguravamo svoj djeci jednaki tretman, ali i potičemo te podupiremo lokalno gospodarstvo, male OPG-ove i proizvođače hrane - rekao je Anušić pri posjetu Osnovnoj školi Ladimirevci, koja je nedavno otvorila svoju novu kuhinju i dnevni boravak te tako postala primjer funkcioniranja besplatne zdrave školske prehrane.

- Naša škola ima 283 učenika, od kojih većina ide ovdje u matičnu školu u Ladimirevcima, njih 182, dok drugi idu u područne škole u Ivanovce i Harkanovce. Još 2006. izradili smo projekt gradnje školske kuhinje i dnevnog boravka te ga poslali Županiji. Nasreću, ovaj projekt Županije je zaživio pa smo mi prvi dobili novac za nadogradnju kuhinje. Naša kuhinja i blagovaonica koštali su oko 700.000 kuna - kaže Damir Jakopiček, ravnatelj Osnovne škole u Ladimirevcima dodajući kako je njihova škola jedina uspjela zaokružiti čitavu ideju besplatnog zdravog obroka u školi jer imaju i kuhinju i kuharicu te dobavljače hrane iz lokalnih OPG-ova. Sad učenici te škole imaju tri kuhana obroka tjedno, dok ostale dane imaju neku drugu vrstu zdravog obroka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 69
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.