Obavijesti

News

Komentari 97

Sve škole, vrtići i fakulteti neće raditi bar do 19. travnja!

Sve škole, vrtići i fakulteti neće raditi bar do 19. travnja!
1

Nastavnici od četvrtka također počinju raditi od kuće, odlučila je Vlada. Ravnatelji moraju napraviti rasporede, a škole će i dalje primati djecu čiji roditelji ne mogu osigurati čuvanje

VIDEO

Sve škole, vrtići i visoka učilišta zbog epidemije koronavirusa bit će zatvoreni i idućih 30 dana, počevši od danas, doznaje Jutarnji.hr u Ministarstvu znanosti i obrazovanja, a nastava će se i dalje odvijati na daljinu, putem online platforme, Hrvatske radio televizije i Sportske televizije.

- Odluka Vlade o obustavi nastave u školi i prelasku na nastavu na daljinu, nema krajnji rok do kada vrijedi. U svjetlu današnje odluke Vlade o radu od kuće koja uključuje i škole, a donosi se na mjesec dana, razvidno je da nastave u školi neće biti barem do 19. travnja - potvrdili su iz Ministarstva znanosti i obrazovanja na upit Jutarnjeg.

Škola na daljinu sigurno će potrajati duže od dva tjedna
Škola na daljinu sigurno će potrajati duže od dva tjedna

Kako su izvijestili iz MZO, prema odluci Vlade, ravnatelji trebaju napraviti rasporede prema kojima će u školama i dalje biti dežurni nastavnici koji će prihvaćati djecu čija oba roditelja su zaposlena. "Za zaposlenike koji su određeni da budu u školi treba osigurati higijenske i ostale radne uvjete. Međutim, većina nastavnika i ostalih zaposlenika trebala bi raditi od kuće ako imaju za to osigurane uvjete.".

Nastavnici moraju potpisati izjavu da rad od kuće imaju računalo, literaturu i "mirni kutak" za rad, te moraju svaki dan biti dostupni u virtualnim učionicama, za komunikaciju s roditeljima, te za druge naputke ravnatelja i ministarstva.

A kako su javili iz Sindikata hrvatskih učitelja, u 627 škola za koje Sindikat vodi evidenciju, na nastavi je u četvrtak bilo osam učenika.

U srijedu je započela Škola na daljinu u cijeloj Hrvatskoj, te je do devet sati u CARNET-u zabilježeno 390.000 korisnika, što je povećanje od 20.000 u odnosu na jučer, izvijestila je zamjenica ravnatelja CARNET-a Andrijana Prskalo Maček.

Kako je naglasila, sustav se optimizira iz sata u sat, te će već u četvrtak propusnost biti mnogo bolje. Dala je i nekoliko najvažnijih savjeta za sve koji se ne mogu ulogirati:

- Ministarstvo je pripremilo nacionalni raspored rada, za koji molimo i nastavnike i učenike da ga slijede kako bismo sustav opteretili koliko-toliko ravnomjerno jer nam je važno da ne pristupaju svi u isto vrijeme. Molim sve korisnike da postupaju po uputama koje su dobili. Neke od poteškoća su također da se upisuju krici usename, kriva zaporka, tu smo pozvali naše korisnike da provjere svoje podatke. Ako im treba registrirati pofatke da se jave u svoje škoje dok još rade. Javite se na carnetov helpdesk@carnet.hr i na telefon 01/6661555.

Izazova ima dosta, rješavamo ih kako nam dolaze, optimizacija sustava je cijelo vrijeme i vjerujem da ćemo uskoro biti potpuno balansirani.

I kriva lozinka zaguši sustav, svi koji nisu sigurni koja im je lozinka neka provjere na stranici CARNET-a.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 97
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea
VIDEO: STIGLO ŠEST BORBENIH AVIONA

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea

Milanović je čestitao svima koji su sudjelovali u nabavi Rafalea. Podsjetio je na Rudolfa Perešina i ostale pilote koji su "dali čudo" u vremenima stvaranja države.
HDZ ima većinu koja će izabrati Jandrokovića za šefa Sabora? Propada oporbeni plan SDP-a...
IZBORNE KALKULACIJE

HDZ ima većinu koja će izabrati Jandrokovića za šefa Sabora? Propada oporbeni plan SDP-a...

Iako se SDSS i Domovinski pokret zasad isključuju iz koalicije, podrška HDZ-ovu Gordanu Jandrokoviću za predsjednika Sabora ne bi trebala biti upitna ni s jedne strane. Time bi HDZ napravio veliki korak i prema vladi...