Obavijesti

News

Komentari 278

Bili smo unutra: Ovo je novi terminal zračne luke u Zagrebu

Bili smo unutra: Ovo je novi terminal zračne luke u Zagrebu
5

Nova zagrebačka zračna luka trebala bi se otvoriti u ožujku 2017., a već je sada spremna za tehnički pregled. U prvoj fazi novi terminal moći će primiti čak pet milijuna putnika...

VIDEO

Nova zagrebačka zračna luka trebala bi se otvoriti u ožujku 2017. godine, a već je sada spremna za tehnički pregled. Uređena je velika zgrada, a ispred nje je parkiralište s čak 1100 parkirnih mjesta. 

U zgradi su već postavljene stolice u čekaonicama, uređaji za skeniranje prtljage i šalteri za check-in kojih će biti 30. 

Novi terminal je vrijedan 331 milijun eura, proteže se na 65 tisuća četvornih metara na četiri razine, s tim da će se prve dvije koristiti za dolaske, a druge dvije za odlaske.

- Nadam se da će svi putnici ostati impresionirani našim novim terminalom koji će predstavljati lijepa ulazna vrata u Hrvatsku i nadam se da će u budućnosti postati zaštitni znak Zagreba i cijele Hrvatske - kazala je za 24sata Dajana Grbavac Mišetić iz Zračne luke Zagreb. 

Kako navodi, završetak radova i preseljenje poslovanja na novu lokaciju je izazovan posao, ali i veliko veselje.

- Proces tranzicije je već započeo. To uključuje razna školovanja našeg osoblja, svih korisnika naših usluga, tu su naravno i probni letovi kako bi ovaj terminal bio spreman da u ožujku 2017. bude spreman za otvorenje i prihvat putnika - kazala je Grbavac Mišetić. 

Pogledajte VIDEO novog terminala: 

U prvoj fazi moći će primiti pet milijuna putnika

Nova zgrada u prvoj fazi će moći primiti 5 milijuna putnika, a kada se broj putnika poveća iznad toga broja kapacitet će se povećati na 8 milijuna putnika.

Međunarodnu Zračnu luku Zagreb tj. Zračnu luku dr. Franje Tuđmana na 30 godina u koncesiju je uzeo francuski konzorcij ZAIC kojeg čine  Aeroports de Paris Management, Bouygues Batiment International, TAV Airports, Viadukt, Marguerite Fund i IFC, član grupacije Svjetske banke.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 278
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.